viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Pfalzin rosee ja ruisleipä-särkipizza

3 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Roseeviini Pfalz

Kiireisen päivän päätteeksi helppo ja nopea iltapala syntyy ruisleivästä ja särjestä. Ruisleipä-särkipizza paistuu uunissa sillä välin kun avaat iltapalaherkulle saksalaisen, pfalzin alueen roseeviinin, jonka kypsän marjaiset aromit ovat kirsikka kakun päälle.

Ruisleipä-särkipizza

2 leipää, 4–6 annosta

Ainekset:
1 reikäleipä
1 valkosipulinkynsi
4 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl kuivattua timjamia
1 prk (275/180 g) Järkisärkeä (tomaatti&yrtit)
1 ps (150 g) juustoraastetta
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 dl valkosipuliruohoa (tai ruohosipulia) hienonnettuna

Valmistusohje:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise reikäleipä ja laita leivinpaperille uunipellille.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Sekoita tomaattipyree, valkosipuli, timjami ja kalapurkin mausteliemi. Levitä seos reikäleiville.
4. Levitä kalapalat leipäpohjille ja ripottele päälle juustoraaste.
5. Paista uunissa noin 10 min tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
6. Anna jäähtyä hetki. Ripottele pintaan runsaasti tuoreita yrttejä.

Edellisen viikon viinivinkki

Blanc de blancs -kuplia ja sitruunagnocchit mätimoussella

André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut

Kuohuviini Bourgogne
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä