Lämpöä viikonloppuun! Viognieria ja Sauvignon Blancia yhdistelevä ranskalainen saa kumppanikseen kolumbialaisen kanakeiton. Kapristen säväyttämä liemi ja puhdaspiirteisen viinin eloisa hapokkuus saavat unohtamaan ukona vallitsevan pimeyden.
Kolumbialainen kanakeitto
Ainekset:
2 kpl kypsää makeaa maissia tai tuoretta maissia
1-2 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
300 g Rosamunda-perunaa
300 g Van Gogh -perunaa
300 g puikulaperunaa
500 g luullista kananrintaa (poista nahka)
1 ½ l kanalientä tai liemitiivistettä
1 rkl nokkosta (kuivattua tai pakastettua)
loraus kaprismarjojen suolaista etikkalientä
hienoa merisuolaa maun mukaan
Lisukkeet:
kermaa tai hapankermaa
kapriksia
tuoretta korianteria
avokadoa siivutettuna
keitettyä riisiä
Valmistusohje:
1. Paloittele maissit kolmeen osaan. Suikaloin keltasipulit ja valkosipulinkynnet
2. Kuori perunat, siivuta ne ohuelti ja nosta perunasiivut kylmään veteen.
3. Laita isoon kattilaan kananrinnat, sipulit ja valkosipuli.
4. Kaada joukkoon kanaliemi. Lisää liemeen hienonnettu nokkonen.
5. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Alenna lämpöä hieman. Jatka kypsentämistä (noin tunnin ajan), kunnes liha on kypsää ja irtoaa helposti luista.
6. Nostele kypsät kananrinnat liemestä. Jäähdytä hieman, poista luut ja revi liha suikaleiksi.
7. Lisää kattilaan tarvittaessa hieman lientä tai vettä. Lisää joukkoon maissit ja perunasiivut.
8. Kypsennä keittoa hiljalleen keittäen, noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Perunat saattavat hajota ja samalla saostaa keittoa.
9. Lisää joukkoon kaprismarjojen lientä, tarkista maku ja lisää sitten tarvittava määrä suolaa.
10. Tarjoile kanakeitto lisukkeiden kera.