viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ihmiset

Kysyimme guruilta: Uuden ravintolan ensiaskeleet

09.10.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Mona Salminen, Jesse Järvensivu ja Hansvalimaki.fi

Millaista on avata uusi ravintola juuri nyt? Kysyimme kolmelta ravintolan perustajalta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Kostas Dimitras, toimitusjohtaja, Bistro Le Grec

Helsinkiin saapui uudenlainen paikka ruokaelämyksille, kun moderni kreikkalainen ravintola Bistro Le Grec avautui elokuun alussa. Ravintola on perustajiensa ensimmäinen.

“Lähdimme liikkeelle aika varovaisin laskelmin ja nöyrillä mielin. Vastaanotto on ollut parempi kuin osasimme odottaa”, toimitusjohtaja Kostas Dimitras kertoo.

Dimitras perusti ravintolan yhdessä Arsenios Fourkiotisin ja Christos Toupen kanssa. Dimitras kertoo, että ennen ravintolan avaamista ilmassa oli muutamia kysymysmerkkejä. Yrittäjät pohtivat muun muassa yleistä taloustilannetta, kuluttajakäyttäytymistä ja ihmisten mielikuvia kreikkalaisesta ruoasta. Yrittäjien mukaan suomalaiset ovat tottuneet ravintoloissa enemmänkin perinteiseen kreikkalaiseen ruokaan.

”Vaikka ravintolamme on hieman erilainen kuin mitä Suomessa ollaan ennen nähty, talo on ollut täynnä käytännössä joka päivä avaamisen jälkeen”, Dimitras kertoo.

Toiminta on siis lähtenyt liikkeelle paremmin kuin uskallettiin toivoa, mutta Dimitras ei aio vielä juhlia.

“Olemme nöyrästi kiitollisia joka päivä, kun porukkaa käy ja varauskirjat ovat täynnä. Se on tavoite jatkossakin.”

 

Rosa Salminen, toinen omistaja, ravintola Daisy

Tampereen ravintolatarjonta sai täydennystä maaliskuussa, kun brunssi- ja tapasravintola Daisy avasi ovensa elokuvateatteri Arthouse Cinema Niagaran yhteydessä. Ravintola on yrittäjäkaksikon Rosa Salmisen ja Saura Pohjosen toinen. Aamupainoitteisen Kahvila Laikun tapaan Daisyssa tarjoillaan brunssia, mutta sen lisäksi iltaisin myös tapaksia ja cocktaileja.

Rosa Salmisen mukaan on ollut positiivinen yllätys, miten hyvin asiakkaat ovat löytäneet paikan.

“Taloudellinen tilanne maailmalla vaikuttaa toki kaikkiin. Nyt kun alv-kantakin nousi, ihmiset varmasti harkitsevat enemmän ostopäätöksiään”, Salminen pohtii.

Daisy on saanut lämpimän ja innostuneen vastaanoton, ja ravintolan avaus on ylittänyt odotukset.

”Hienoimpia ovat ne hetket, kun näemme asiakkaiden nauttivan ruoasta ja tunnelmasta. On upeaa, kun voimme tarjota unohtumattomia elämyksiä.”

Hans Välimäki, ravintoloitsija, Bouchon Carême

Hans Välimäki on avannut tänä vuonna jo kolme uutta ravintolaa, joista viimeisimpänä ovensa avasi Bouchon Carême Helsingissä. Entisen vaatekaupan tilat osoitteessa Aleksanterinkatu 13 remontoitiin perusteellisesti ravintolaa varten. Remontti onkin ensimmäinen asia, jonka Välimäki nostaa esiin kertoessaan ravintolan avaamisesta.

“Jokainen remontti on tietysti omanlaisensa. Välillä ne menevät hyvin, mutta harvemmin. Kyllä aina tulee jotain vastoinkäymisiä.”

Myös työvoimapula niin ravintola- kuin rakennusalalla näkyi projektin aikana. Välimäki on tyytyväinen, kun remontti on saatu viimein valmiiksi ja ravintolaan on koottu hieno henkilökuntatiimi.

”Asiakkaiden, tarjoilijoiden ja tyhjien lautasten perusteella ravintolan vastaanotto on ollut onnistunut. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, mutta Bouchon Carême tuntuu onnistuneen oman paikkansa löytämisessä Helsingin ravintolakentällä.”

Lue lisää

3x ravintola alkoholittomalle nautiskelijalle

05.07.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat Helmi Padatsu ja ravintolat

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä