viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ilmiöt

3 x sarja + viini – näillä eväillä syksyn sohvannurkkaan

24.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Mikä olisikaan parempaa, kuin viinistä tai ruoasta kertovat tv-sarjat, joiden pauloissa viettää tunti tolkulla aikaa syystuulten myllertäessä? Sama homma, mutta tv-sarjalle sopivaa viiniä nautiskellessa tietty. Paritimme kolmelle sarjalle viinit, joiden kanssa katselunautinto tuplaantuu.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Drops of God

Drops of God (2023) on ranskalais-amerikkalais-japanilainen tv-sarja, jonka on luonut Quoc Dang Tran. Pääosia tähdittävät Fleur Geffrier (Camille) sekä Tomohisa Yamashita (Issei). Sarja perustuu Tadashi Agin kirjoittamaan samannimiseen mangasarjaan.

Kun viinimaailma suree ranskalaisen viinintekijä Alexandre Légerin kuolemaa, tämän tytär Camille odottaa epäuskoisena isänsä maailman arvokkaimman viinikokoelman olevan nyt hänen. Mutta ennen perinnön saamista Camillelle valkenee isänsä hieman kiero testamentti – hänen on kilpailtava oikeudesta perintöönsä Alexandren viinisuojattia, japanilaista Issei Tominea, vastaan. Luvassa on tiukka monivaiheinen kilpailu, jossa mitataan viininenien tietämystä sekä millintarkkoja aisteja.

Sarja luo viihdyttävän kurkistusikkunan viinimaailmaan, jonka kerronta on täynnä viinien makujen ja tuoksujen runollisia kuvauksia. Lisäksi sarja tutkii kompleksisia perhesuhteita, kilpailemisen paineita ja henkilökohtaista kasvua – yllätyksiäkin riittää.

Drops of God, Apple TV+ -suoratoistopalvelussa

Lunar Apogé Côtes du Rhône 2021

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Rhône
17,20 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

The Bear

Vuonna 2022 päivänvalon nähnyt The Bear on kertomus mainetta niittäneen fine dining -keittiömestarin perhedraaman siivittämästä matkasta sandwich-ravintolan omistajaksi. Sarjaa tähdittävä Jeremy Allen White on palkittu ilmiömäisestä roolisuorituksestaan kahdella Golden Globe -palkinnolla.

Hetkittäin henkeäsalpaava ja intensiivinen kerronta ja autenttisen tuntuiset kohtaukset ankaran, ranskalaisen keittiökoulutuksen saaneen kokin ja uuden vastahakoisen tiimin kanssa koukuttavat. Nopeatempoinen dialogi ja kuvakulmat saavat katsojan tuntemaan keittiön kiireen ja stressin, sekä tuntemaan hahmojen hikipisarat otsalla.

Yhdeksi vuoden 2022 parhaaksi sarjaksi nimetyn The Bearin kolme tuotantokautta on katsottavissa Disney+-palvelussa.

Noble Vines 667 Pinot Noir 2021

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kalifornia
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Land of Women

Land of Women on draamakomedia, jossa juuri hulppean viinimyymälän New Yorkiin avannut Gala (Täydellisistä naisista tuttu Eva Longoria) pakenee muistisairaan äitinsä Julian (Carmen Maura) ja tyttärensä Katen (Victoria Bazúa) kanssa Espanjaan, välttääkseen aviomiehensä aiheuttamat rikolliset velkaongelmat.

Kolmen sukupolven perhe ajautuu muutaman mutkan kautta Galan äidin kotikylään, joka on tunnettu naisosakunnan pyörittämästä viinitilasta. Harmi vain, että sen tuottama viini on niin pahaa, ettei ihmekään että osakunta on itsekin taloudellisessa pulassa. Rahahuolten sekä henkeä uhkaavan velanperinnän piinaama viiniasiantuntija Gala päättää pistää näppinsä viinitila-soppaan. Samalla he kohtaavat vanhoja tuttuja kyläläisiä, uusia suhteita, menneisyyden salaisuuksia ja omia perhesuhteidensa kiemuroita.

Land of Women, AppleTV+ -suoratoistopalvelussa.

Torres Clos Ancestral 2022

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Katalonia
17,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

 

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä