Talon viiniä – karahvin uusi tuleminen

Keski-Euroopassa mutkattomat karahviviinit ovat osa arkea, ja ranskalaisessa lounasbistrossa suomalainenkin tilaa luontevasti carafe de vin blanc’n. Kun pöytään kannetaan houkuttelevasti hikoileva pikkukarahvi, harva meistä miettii, minkälaisesta hanasta viini on siihen valutettu.

18.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

karahvi
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Noin 95 prosenttia kaikista viineistä on tehty nautittavaksi niin nuorina kuin mahdollista. Vaikka lasipullon käyttö on perusteltua vain ikäännytettävissä viineissä, asenteet lasin paremmuudesta elävät tiukassa.

Ilmastonmuutoksen ja materiaalipulan vuoksi vaihtoehtoiset viinipakkaukset yleistyvät kuitenkin vauhdilla. Ennustamme, että se nostaa karahviviinien suosiota suomalaisissakin ravintoloissa – ja että trendi tulee näkymään myös kuluttajien kotona.

Ympäristöystävällisyyttä ei onneksi mitata sillä, onko valmis nostamaan pahvipönikän pöytään. Vastuullinen kuluttaja voi mitata viininsä kauniiseen karahviin, jäähdyttää sen sopivaan tarjoilulämpötilaan ja nostaa hyvillä mielin tarjolle. Talon viiniä, s’il vous plaît!

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.