Viikon viinivinkki

Mehevä ripasso ja metsästäjänleipä

9 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Metsästäjänleipä on lohturuokien pioneeri. Klassisen herkkuleivän kumppaniksi sopii luontevasti Valpolicella Ripasso Classico Superiore -punaviini, jonka mehevät aromit uppoutuvat sienien umamiseen makumaailmaan täydellisesti.

Metsästäjänleipä

Metsästäjänleipä

valmistusaika 30 min
4 annosta
munaton

Ainekset:
400-500 g naudan ulkofileetä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita

Sienikastike:
1 iso sipuli
300 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl voita
4 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus mustapippuria
1/2 tl suolaa

Lisäksi:
4 isoa viipaletta paahtoleipää
persiljaa

Valmistusohje:
1.Poista fileestä kalvot ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit kevyesti.
2. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele pihvit vehnäjauhossa ja paista voissa kypsiksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi tai leikkaa sienet lohkoiksi.
4. Kuullota sipulit ja sienet voin kanssa kattilassa tai paistinpannulla.
5. Ripottele pintaan jauhoja ja sekoita. Lisää sekaan kerma ja anna kiehua hetken. Mausta.
6. Paahda leivät ja persiljaa pannulla. Nosta lautasille leipien päälle pihvit ja päälle runsaasti sienikastiketta. Koristele persiljalla.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.