Aloita uusi vuosi raikkaalla, hedelmäisellä valkoviinillä ja herkullisilla, helpoilla kalaleivillä. Suomalaisesta kalasäilykkeestä ja kotijuustosta tuunatut leivät ja itävaltalainen, hyvin viilennetty grüner veltliner ovat herkullinen yhdistelmä tammikuisille pakkasille.
Helpot ja herkulliset kalaleivät
4 annosta
Ainekset:
6–8 viipaletta rapeakuorista leipää
1 pkt (250 g) kotijuustoa, esim. Valio
1 valkosipulinkynsi
1 prk kotimaista kalasäilykettä, esim. Järvi-Suomen kalatuote
1 rkl öljyä (kalatölkistä)
Valmistusohje:
1. Viipaloi kotijuusto. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohueksi. Avaa kalasäilykepurkki.
2. Asettele leipäviipaleille kotijuustoa, kalaa ja muutama lastu valkosipulia. Valuta päälle öljyä. Voit hyvin käyttää kalapurkin öljyä tai oliiviöljyä.
3. Nauti leivät raikkaan valkoviinin kanssa.