Viikon viinivinkki

Runsaan hedelmäinen grüner ja helpot kalaleivät

1 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Aloita uusi vuosi raikkaalla, hedelmäisellä valkoviinillä ja herkullisilla, helpoilla kalaleivillä. Suomalaisesta kalasäilykkeestä ja kotijuustosta tuunatut leivät ja itävaltalainen, hyvin viilennetty grüner veltliner ovat herkullinen yhdistelmä tammikuisille pakkasille.

Helpot ja herkulliset kalaleivät

Kalaleivät

4 annosta

Ainekset:
6–8 viipaletta rapeakuorista leipää
1 pkt (250 g) kotijuustoa, esim. Valio
1 valkosipulinkynsi
1 prk kotimaista kalasäilykettä, esim. Järvi-Suomen kalatuote
1 rkl öljyä (kalatölkistä)

Valmistusohje:
1. Viipaloi kotijuusto. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohueksi. Avaa kalasäilykepurkki.
2. Asettele leipäviipaleille kotijuustoa, kalaa ja muutama lastu valkosipulia. Valuta päälle öljyä. Voit hyvin käyttää kalapurkin öljyä tai oliiviöljyä.
3. Nauti leivät raikkaan valkoviinin kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.