viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Runsas aussipunaviini ja Rydbergin pihvi

49 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Punaviini

Rydbergin pihvi, eli astetta parempi pyttipannu, valmistetaan naudan sisäfileestä ja tarjoillaan maustekurkkujen ja etikkapunajuurten kera. Vielä paremmalta pihvistä valmistettu pyttipannu maistuu täyteläisen ja muhevan aussipunkun kanssa. Kypsän marjainen ja runsaan paahteinen punaviini on loistava pari klassikkoannokselle.

Rydbergin pihvi

Rydbergin pihvi

40 min, 4 annosta
gluteeniton

Valmistusohje:
1. Kuori perunat ja leikkaa 1 cm:n kuutioiksi.
2. Keitä perunakuutiot suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta vesi perunoista ja kuivaa perunakuutiot hyvin.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa liha perunoiden kanssa saman kokoisiksi kuutioiksi.
4. Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
5. Siirrä sipulit lautaselle ja paista perunat vuorostaan kauniin ruskeiksi voissa.
6. Paista lopuksi lihat melko kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo paistamasta liikaa, lihan kypsyysasteen tulee olla puolikypsä. Sekoita sipulit lihan sekaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
7. Kokoa annos, asettele lautasille punajuuri-, suolakurkku- ja perunakuutioita sekä liha-sipuliseosta kauniisti ryhmittäin. Lisää munan keltuainen lautaselle munakupissa tai suoraan lihojen päälle rikkoutumatta. Ripottele annoksien päälle persiljaa. Tarjoile ruoan kanssa tulista sinappia.

Vinkki: Voit naudan sisäfileen sijaan käyttää muutakin lihaa. Kokeile esimerkiksi porsaanfileetä tai naudan sisäpaistia.

Edellisen viikon viinivinkki

Luomugrüner ja suussa sulava tilliliha

Bergh Grüner Veltliner Organic 2021

Valkoviini Niederösterreich
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä