Lindströmin pihvit ovat pohjoismaista klassikkoruokaa. Värinsä pihvit saavat syksyisestä punajuuresta ja makua täydentää neljän rypäleen portugalilainen punaviini. Mausteinen ja paahteinen viini, punajuuripihvit ja paistetut sipulirenkaat ovat loistava yhdistelmä.
Lindströmin pihvit
Ainekset:
1 sipuli
1 rkl voita
2 rkl sokeria
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
3 etikkajunajuurta, keskikokoista
400 g naudan paistijauhelihaa
2 dl kermaa
1 muna
mustapippuria
suolaa
Paistetut sipulirenkaat:
4–6 keltasipulia
2–3 rkl voita
3 rkl sokeria
mustapippuria
suolaa
Paistamiseen:
voita
Perunamuhennos:
8–10 jauhoista perunaa, esim. Pito, Amazon, Rosamunda
vettä
150 g voita
4 dl täysmaitoa
suolaa
Valmistusohje:
1. Valmista ensin perunamuhennos. Kuori perunat, leikkaa ne kahtia tai suuremmat neljään osaan. Keitä suolattomassa vedessä niin kauan, että perunat menevät reilusti rikki.
2. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat perunansurvimella. Lisää pehmeä voi ja sekoita.
3. Kuumenna maito ja lisää se muhennokseen koko ajan survimella sekoittaen. Mausta suolalla.
4. Tee lindströmin pihvit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua paistinpannulla vähässä voissa. Lisää sekaan sokeri ja jatka paistamista hetki. Anna sipulien jäähtyä.
5. Sekoita korppujauhot ja vesi, anna turvota.
6. Raasta punajuuret hienolla terällä.
7. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, punajuuriraaste, kuullotetut sipulit, kerma ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi sekaan muna.
8. Muotoile jauhelihamassasta haluamasi kokoisia pihvejä.
9. Kuori paistettujen sipulirenkaiden sipulit ja leikkaa renkaiksi.
10. Paista jauhelihapihvit voissa paistinpannulla kypsiksi. Siirrä pihvit pois pannulta.
11. Paista seuraavaksi sipulirenkaat kullan keltaisiksi ja pehmeiksi paistinpannulla voin ja sokerin kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
12. Tarjoa lindströmin pihvit sipulirenkaiden ja perunamuhennoksen kanssa.