Ei kesää ilman grillausta! 6 x grilliviini

Kesä, kärpäset ja grillaus. Valitse grilliviini ruoan mukaan ja nappaa kesän viinivinkit talteen.

23.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

6 x grilliviini
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Kesällä grillit kuumenevat ja niissä valmistuvat lihat, kalat ja kasvikset, jopa hedelmät. Grillattujen ruokien makua leimaa usein mausteisuus ja savuisuus. Etenkin savuisuus tuo ruokiin myös hentoa karvauden makua. Ruoan karvaudella on taipumus korostaa viinistä aistittavaa karvautta.

Grilliruokien kyytipojaksi kannattaa siis valita selkeämakuisia, konstailemattoman hedelmäisiä, runsaita ja pehmeitä punaviinejä. Valkoviineistä tiivisrakenteiset, aromaattiset, kuivat tai puolikuivat, reilun hedelmäiset valkoviinit toimivat parhaiten. Myös lempeän leveät kuohuviinit ovat grilliruoan kumppaneita.

Kesän parhaat grilliviinit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.