viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailun pronssimitalisti ja graavilohipasta

13 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailun pronssisijalle noussut uusiseelantilainen pinot gris on viehätysvoimainen kumppani pikapikaa valmistuvalle graavilohipastalle. Hedelmäinen, makean mausteinen ja eksoottisen kukkea viini ja aasialaishenkinen lohipasta on yhdistelmä, joka koukuttaa tasapainollaan.

Nopea graavilohipasta

Nopea graavilohipasta 4 annosta
munaton
15 min + 15 min pastan keittämiseen

Ainekset:
150 g graavilohiviipaleita
1 punainen chili
1/2 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 limetin mehu
3 rkl oliiviöljyä
250 g caserecce-tai penne-pastaa
vettä
suolaa
1 dl pecorinoa tai manchegoa raastettuna
1 dl korianteria hienonnettuna
sormisuolaa

Valmistusohje:
1. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioiksi.
2. Huuhtele chili, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot. Hienonna chili. Kuori ja hienonna punasipulinpuolikas ja valkosipulinkynsi.
3. Sekoita tarjoilukulhossa graavilohi, chili, punasipuli, valkosipuli, limettimehu ja oliiviöljy.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisen ajan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
5. Valuta pasta lävikössä. Sekoita pasta kuumana graavilohiseoksen joukkoon.
6. Lisää joukkoon pecorinoraaste ja hienonnettu korianteri. Ripottele päälle vielä hieman sormisuolaa. Tarjoile graavilohipasta heti kuumana tai jäähtyneenä pastasalaatin tapaan.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailun hopeamitalisti ja pasta allo scoglio

Krämer Straîght Sauvignon Blanc 2021

Valkoviini Rheinhessen
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä