Nyt maistuu sorsa! Kyytipojaksi lasiin kaadetaan notkeaa, chileläistä pinot’ta. Pinot Noir -lajikkeesta valmistettu punaviini on kypsän marjainen ja se tulvii mehukkaita, tummia aromeita. Viinin eloisa hapokkuus tekee siitä herkullisen kumppanin paistetulle, hunajoidulle sorsanrinnalle.
Alkon tuotesivu
Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma
Ainekset:
4 sorsan- tai ankanrintaa
25 g voita
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Mustajuuri:
8 mustajuurta
vettä
suolaa
Rosmariinikerma:
3 dl kermaa
1 rosmariininoksa
noin 1/4 tl suolaa
Lisäksi:
kaasupoltin (”tohotin”)
Valmistusohje:
1. Puhdista sorsan- tai ankanrinnoista ylimääräiset kalvot pois. Leikkaa nahkaan tiheät ristiviillot lihaa vahingoittamatta.
2. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Aseta rinnat pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista keskikovalla lämmöllä, kunnes nahka on täysin rapea.
3. Lisää pannulle hunaja ja käännä rinnat. Paista, kunnes liha ovat mediumkypsää. Valele lihoja paiston aikana pannulla olevalla hunajalla. Mausta sorsa lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
4. Kuori mustajuuret huolellisesti ja keitä ne reilussa suolavedessä juuri ja juuri kypsäksi. Pyöräytä mustajuuret juuri ennen tarjoilua samalla paistinpannulla, missä paistoit sorsat.
5. Valmista rosmariinikerma. Laita kerma ja hienonnettu rosmariini kattilaan. Keitä ja haihduta noin 1/3 nesteestä pois.
6. Siivilöi kerma ja mausta lopuksi suolalla.
7. Kokoa annos. Laita lautaselle mustajuuria ja päälle kastiketta. Gratinoi eli polta siihen väriä kaasupolttimella. Asettele sorsan- tai ankanrinnat lautaselle.