viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Italialainen valkoviini ja rubiininpunainen punajuuririsotto

38 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Veneto

Mehevät ja maanläheiset punajuuret rakastavat hapokasta valkoviiniä. Kaada lasiin mineraalista ja hennon yrttistä italialaista valkoviiniä ja valmista sen seuraksi rubiininpunaista punajuuririsottoa. Lorauta eloisaa ja puhdaspiirteisen hedelmäistä viiniä myös risoton joukkoon ja nauti täydellisestä makujen liitosta.

Alkon tuotesivu

Rubiininpunainen punajuuririsotto

Punajuuririsotto

4 annosta
gluteeniton, munaton
45 min + 30 min kypsennykseen

Ainekset:
400 g (5–6 kpl) punajuuria
1 rkl öljyä
2 tl siirappia
ripaus suolaa

Risotto:
2 salottisipulia
2–3 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
1 1/2 l kiehuvaa kasvislientä
1 rkl öljyä
4 dl risottoriisiä
1 1/2 dl valkoviiniä
1 1/2 dl parmesaania raastettuna
1 rkl voita
1/2 tl mustapippuria
suolaa

Lisäksi:
100 g piparjuurituorejuustoa
1/2 dl ranskankermaa
100 g kylmäsavulohta
1/2 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje:
1. Kuori ja lohko punajuuret ja pane uunivuokaan. Kääntele joukkoon öljy, siirappia ja vähän suolaa. Paahda punajuuret kypsiksi 200-asteisessa uunissa ja jauha hienoksi tehosekoittimessa. Voit jättää osan punajuuresta jauhamatta ja lisätä punajuuripalat valmiin risoton pinnalle.
2. Silppua sipulit ja yrtit. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuullota sipuli- ja yrttisilppuja hetki öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuumenna sekoittelen, kunnes riisi muuttuu valkoiseksi.
3. Kaada viini kattilaan. Aloita kuuman kasvisliemen lisääminen 1–2 kauhallista kerrallaan, kun viini on imeytynyt riisiin. Jatka liemen lisäämistä ja risoton kypsennystä, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Lisää punajuuri kypsennyksen loppupuolella.
4. Lisää risottoon lopuksi parmesaani ja voi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
5. Pehmennä tuorejuusto ranskankermalla. Lisää joukkoon silputtu lohi ja tilli. Tarjoa tahna risoton kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Muheva zinfandel ja kurpitsa-linssipata

Ironstone Old Vine Zinfandel 2018

Punaviini Kalifornia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä