viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Bourgognen kuplia itsenäisyydelle

49 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Bourgognen alueella Chardonnay ja Aligoté -lajikkeista valmistettu kuohuviini on kypsän hedelmäinen. Viinissä on omenaa, persikkaa, sitruksisuutta, mineraalisuutta ja kukkaisiakin vivahteita. Tyylikkään paahteiset vivahteet, tietty kermaisuus ja pähkinäisyys tuovat hedelmäisiin vivahteisiin monivivahteisuutta. Eloisat kuplat ryhdittävät viiniä ja tuovat sen kanssa tarjottavasta itsenäisyyspäivän herkusta viehkeästi maukkaat aromit esiin.

Alkon tuotesivu >>

Peltipiirakkaa ja jokirapu-lohisalaattia

Peltipiirakka

15 annosta
30 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
150 g voita
1 muna
5-6 rkl vettä
*
Täyte:
6 dl kuohukermaa
3 munaa
300 g gruyere-juustoa
2 tl fenkolinsiemeniä
1 sitruunan raastettu kuori
*
Jokirapu-lohisalaatti:
200 g jokiravun pyrstöjä suolaliemessä
200 g graavilohta
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 rkl dijonsinappia
1 dl tilliä hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
100 g punamangoldia tai babypinaatinlehtiä
1 sitruuna

Valmistusohje:
1. Valmista piirakkataikina. Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot ja suola. Paloittele joukkoon voi. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan halutessasi myös käsin
2. Lisää muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
3. Kääräise taikinapallo tuorekelmuun ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.
4. Kauli taikina leivinpaperiarkille ohueksi levyksi ja nosta reunalliselle uunipannulle. Nosta taikinan reunat uunipannun reunoille.
5. Tee täyte. Sekoita kulhossa kerma ja munat.
6. Raasta juusto ja sekoita kerma-munaseokseen. Mausta fenkolinsiemenillä ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
7. Kaada seos pohjataikinan päälle.
8. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
9. Valuta jokiravun pyrstöt. Viipaloi graavilohi. Sekoita ranskankerman joukkoon dijonsinappi, tilli- ja ruohosipulisilppu.
10. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Lusikoi paloille ranskankermaseosta. Nostele päälle jokiravun pyrstöjä ja graavilohiviipaleita.
11. Huuhtele punamangoldin lehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Heittele piirakan päälle punamangoldin lehtiä.
12. Koristele sitruunasta leikatuilla viipaleilla ja halutessasi hienonnetulla tillillä.

Vinkki: Paista piirakka edellisenä päivänä. Täytä ja koristele vähän ennen tarjoilua. Tai nauti piirakka sellaisenaan ilman jokirapu-lohisalaattia.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden valkoviini ja suuntäyttävä risotto

Joseph Mellot Pouilly-Fumé La Forge 2018

Valkoviini Loire
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä