viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Rheingaun rieslingiä ja aromikasta kuhaa

34 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Rheingau

Ryhdikkäässä, Balthasar Ressin rieslingissä on puhdaspiirteisen hedelmäinen, persikkaa, omenaa, sitrushedelmiä ja mineraalisuutta huokuva, hennon hunajainenkin tuoksu. Maku on kuiva, mutta hyvin hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on yrttisyyttä, kukkaisuutta ja persikan kiveä. Hyvin terhakka hapokkuus tuo suutuntumaan ryhtiä ja kantaa viiniä reilusti suuta supistavaan, mutta veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Alkon tuotesivu

Paistettu kuha, sitruuna-kapris-mantelisalaatti ja ruskistettu beurre blanc

Paistettu kuha ja Rheingaun riesling

Ainekset:

2 isoa kuhafileetä
suolaa
pippuria
voita
*
Paahdettu kukkakaali:
1 kukkakaali
2–4 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
*
Ruskistettu beurre blanc:
150 g (suolatonta)voita
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl vettä
2 rkl salottisipulia hyvin hienonnettuna
1 tl sitruunamehua
suolaa
pippuria
*
Seljankukka-valeluliemi:
1/2 dl sokeria
2 dl seljankukkamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl voita
ripaus suolaa
*
Sitruuna-kapris-mantelisalaatti:
1 sitruuna
2 rkl kapriksia
1 dl paahdettuja ja suolattuja kokonaisia manteleita
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1 dl (kuminan) versoa tai tuoretta yrttiä

Valmistusohje:

1. Valmista paahdettu kukkakaali. Ripottele kukkakaalin pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 40 minuuttia, riippuen kukkakaalin koosta.
2. Leikkaa kypsä kukkakaali viipaleiksi ja pirskottele pintaa vielä öljyä ja mausteita.
3. Valmista kukkakaalin kypsyessä beurre blanc. Ruskista voi kattilassa ja jäähdytä.
4. Mittaa toiseen kasariin etikka, viini, vesi ja hyvin hieno sipulisilppu. Keitä, kunnes seosta on jäljellä 1/4.
5. Nosta kasari liedeltä ja vispaa joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä ruskistettu voi. Kuumenna uudelleen, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi halutessasi.
6. Valmista seljankukkainen valeluliemi. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi. Lisää seljankukkamehu ja etikka. Keitä seosta kasaan, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää lopuksi voi ja suola.
7. Tee seuraavaksi sitruuna-kapris-mantelisalaatti. Kuori sitruunasta veitsellä kuoret ja valkoinen osa. Leikkaa sitruuna fileiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
8. Poista kuhasta ruodot leikkaamalla v-viilto ruotorivin kohdalle. Leikkaa filee puoliksi, mausta suolalla ja pippurilla.
9. Kuumenna voi paistinpannulla. Paista kaloja voissa yhdeltä puolelta pari minuuttia. Lisää seljakukkaliemi pannulle. Valele kalaa liemellä, kunnes se on kypsä. Käännä kalat nopeasti pannulla ja tarjoile.
10. Tarjoa kalat kukkakaalien, sitrussalaatin ja beurre blancin kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Luomu-primitivo ja mausteiset naudan ribsit

Casa Marrone Gran Marrone Appasimento Organic 2018

Punaviini Apulia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä