viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Japanin viinialueet ja viljellyt rypäleet
Opi viineistä

Japanin viinialueet ja viljellyt rypäleet

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima

Japanin viinirypälekirjo on varsin kirjavaa. Erikoisinta viinituotannossa on tuontirypäleiden valtaisa osuus: Japanissa valmistetuista viineistä ainoastaan 18,4 prosenttia on peräisin kotimaisista rypäleistä. Suuri osa rypäleistä tuodaan mm. Yhdysvalloista.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Japanissa on yhteensä yli 300 viinitilaa. Näistä noin 80 toimii Yamanashin alueella, joka sijaitsee puolentoista tunnin junamatkan päässä Tokiosta.

Keskeisin Yamanashin kolmesta ala-alueesta on Katsunuma, jossa sijaitsee noin puolet koko alueen viinitiloista. Muita ala-alueita ovat Fuefuki ja Nirsaki-Hokuto.

Muita viininviljelyn keskeisiä alueita ovat Nagano, Hokkaido ja Yamagata.

Perinteisten Vitis vinifera -lajikkeiden (kuten Chardonnay ja Cabernet Sauvignon) lisäksi hybridilajikkeet(mm. Japanissa kehitetty Muscat Bailey A sekä amerikkalaisperäiset valkoinen Niagara ja punainen Concord) kestävät haasteellisen ilmaston olosuhteita hyvin.

Yamanashin alueen yleisin punainen rypäle on kevyen hedelmäinen Muscat Bailey A.

Naganon viinialueen parhaat viinit tehdään Merlot´sta, vaikka määrällisesti alueella viljellään eniten Niagaraa ja Concordia.

Hokkaidon saaren punaiset laatuviinit tehdään pääosin Pinot Noirista. Hybrideistä tuotantoa johtavat Niagara ja punainen Campbell Early.

Keskellä Honshun saarta oleva Yamagatan alue tuottaa varsin laadukkaita Chardonnay-viinejä.

Lue lisää japanilaisesta Koshu-rypäleestä:

Japanin uniikki Koshu-rypäle

Lue lisää

Ihastu Aasiaan! 8 x aasialainen resepti + valkoviini

30.01.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Trendikkäät herkut ystävänpäiväbrunssille – romanttinen roseeprosecco ja okonomiyaki!

Kaupallinen yhteistyö

02.02.2021 Viinilehden toimitus

Tokio: Kaikilla herkuilla

28.07.2020 Mikko Takala + Kuvat Tommi Anttonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä