Arvio
Alsacen luomuviinin eksoottisen hedelmäiset, makean mausteiset, jopa kukkaisen parfyymiset vivahteet täydentävät herkullisesti kookosmaidolla ja inkiväärillä maustetun kasviskeiton vivahteita. Lähes öljyinen, vienosti makeutta tarjoileva pinot gris ja suuntäyttävä kasviskeitto ovat rakenteiltaan tyylikkäässä tasapainossa.
Alkon tuotesivu
Kurkuma-kukkakaalikeitto
Ainekset
5 perunaa
½ kukkakaali
1 sipuli
1 kourallinen pensaspapuja
3 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
noin 1,2 l vettä
4 rkl punaisia linssejä
2 rkl curryjauhetta
2 tl tuoretta kurkumaraastetta tai jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
*
Viimeistelyyn:
chililastuja
Valmistustapa
1. Kuori ja paloittele perunat.
2. Irrota kukkakaalista lehdet, heitä nahistuneet pois ja säästä loput. Irrota kukkakaalista varsi, kuori kuivat kohdat hedelmäveitsellä pois ja viipaloi loppu varsi. Irrota kukkakaalista nuput, jaa suupalan kokoisiksi.
3. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
4. Pese pensaspavut ja nypi niistä kannat pois.
5. Kuori inkivääri ja hienonna se. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
6. Laita kasvikset papuja ja kukkakaalinlehtiä lukuun ottamatta isoon kattilaan. Kaada kattilaan kookosmaito, lisää 3 kookosmaitotölkiln verran kylmää vettä keittoon (yhteensä 1,2 l). Lisää linssit ja mausteet.
7. Kiehauta ja keitä kukkakaalikeittoa noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
8. Tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Lisää pavut ja kukkakaalin lehdet, keitä vielä minuutti.
9. Koristele kukkakaalikeitto chililastuilla.
10. Katso viinivinkki ja kaada viini lasiin.