Arvio
Viinilehden Vuoden luomuvalkoviini 2020 saa seurakseen täyteläisen ja sitruksisen lohiannoksen. Viinin erittäin tiivisluonteinen ja kypsän hedelmäinen, omenaa, persikkaa, hunajamelonia ja mausteista mineraalisuutta tarjoileva aromimaailma täydentää mukavasti lohiruokaa. Viinistä aistittava yrttisyys, kukkaisuus ja lähes makean kypsät piirteet viimeistelevät yhdistelmän.
Alkon tuotesivu
Pariloitua lohta ja sitrus-piparjuurikastiketta
Ainekset
600 g lohifileetä
2 sitruunaa
1 appelsiini
0,5 dl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
0,75 dl kapriksia
pätkä piparjuurta
valkopippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
1. Puserra sitrushedelmien mehut kattilaan ja mittaa mukaan sokeri. Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes.
2. Lisää oliiviöljy ja kaprikset kattilaan, mutta älä keitä enää.
3. Poista lohifileestä kaikki ruodot sekä nahka. Poista myös tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa filee neljään palaan. Mausta pippurilla ja suolalla.
4. Sivele lohipalojen pintaan kevyesti oliiviöljyä. Nosta palat parilapannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti. Jätä lohipalat sisältä punertaviksi, niin maku pysyy mehevänä.
5. Pane fileet lautasille, raasta päälle piparjuurta ja valuta pinnalle sitruskastiketta.