Arvio
Rehevä ja mehevä tuoksu on avoin ja lämminhenkinen, muistuttaen mustaherukoita ja karhunvatukoita. Siinä on myös pippurisen mausteisia piirteitä, samoin tammikypsytyksen tuomaa makeaa mausteistuutta. Suuntäyttävä maku seuraa aromeiltaan tummasävytteistä tuoksua. Reilu hedelmäisyys tekee suutuntumasta paksun ja täyteläisen. Tammikypsytyksen tuoma mausteisuus yhdessä lempeiden parkkihappojen kanssa tuo viiniin ryhtiä. Kokonaisuus jättää erittäin pitkän ja mehukkaan, nielua lämmittävän, monivivahteisen tyylikkään jälkivaikutelman.
Alkon tuotesivu
Karitsapannupihvi
Ainekset
4 annosta
gluteeniton
*
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl voita
2 munaa
1 dl vettä
600 g karitsanjauhelihaa
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
100 g vuohengryere-juustoa
Valmistusohje
1. Käristä sipulit ja valkosipulit tummaksi voissa.
2. Sekoita munat ja vesi keskenään ja lisää seos karitsanjauhelihan sekaan.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään pois lukien juusto.
4. Paista koepala ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Paista pihvit pannulla lähes kypsiksi.
6. Raasta lopuksi juusto pihvien pintaan.
Vinkki:
Tarjoa omena-juurespyttipannun ja calvadoskastikkeen kanssa.