viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Herkullinen lammas-saltimbocca isänpäivään

45 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Etelä-Australia

Salvia ja parmankinkku tarjoavat muhevan mausteiselle viinille maukkaan kaverin

Tämän aussipunkun seuraan suosittelen helposti valmistuvaa, aromikkaan maukasta liharuokaa Alex Nurmen reseptillä.

Ainekset

4 annosta
15 min + 20 min kypsennykseen
*
800 g lampaan tai karitsan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta salviaa
12 viipaletta parmankinkkua

Valmistusohje:

  1. Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi.
  2. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle.
  3. Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille.
  4. Paista “lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla.
  5. Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria.
  6. Leikkaa saltimboccasta viipaleita ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää saltimboccaan myös naudansisäfilettä.

Edellisen viikon viinivinkki

Kypsän marjainen punaviini hirvipadalle

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

Punaviini Rhône
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä