viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Possunkylkeä eloisan Appassimenton kera

46 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Arvio

Tämän viikon viinivinkkini on mehevä punaviini Italian Venetosta. Appassimentoa tuoksuteltaessa voi siitä aistia avoimia, mehukkaita vivahteita. Tuoksussa on makeita kuivattuja hedelmiä ja mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on suutuntumaltaan hyvin mehukas. Siinä on tuoksun aromien lisäksi rusinan, sekä tummien marjojen, kuten karhunvatukan, mustikan ja mustaherukan meheviä vivahteita. Pehmeät tanniinit ja eloisa hapokkuus tuovat makuun ryhtiä. Viini jättää makean karpaloisen ja hennon savuisen jälkivaikutelman.

Viinin eloisa hapokkuus ryhdittää täyteläistä possunkylkiannosta

Suosittelisin tarjoamaan tämänkertaisen suositusviinin mehevän possuannoksen kera. Hanki kaupasta ylikypsää possunkylkeä. Sitä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista ja halleista. Poista mahdollinen nahka, mutta jätä siihen reilusti nahan alta löytyvää rasvaa. Leikkaa kylki mukaviksi annospaloiksi.

Kuumenna paistinpannu ja ota kyljen rasvapuolelle kaunis pintaväri. Nostele annospalat uunivuokaan pannulla paistamasi pinta ylöspäin. Lämmitä loppuun noin 150 asteisessa uunissa. Liha on jo kypsää, joten tehtäväksesi jää ainoastaan sen lämmittäminen.

Valmista lisäkkeeksi maukasta kaalihöystöä. Suikaloi punakaalia ja hienonna sipulia sekä valkosipulia. Kuumenna kattilassa öljyä ja freesaa nopeasti kaalit ja sipulit. Ripottele kattilaan sokeria ja suolaa. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja lorauta sinne myös hieman punaviiniä sekä balsamietikkaa. Hauduta kaali kypsäksi ja tarkista maku. Kuumenna paistinpannu ja paista siinä suikaloitua pekonia rapeaksi. Viimeistele kaalilisäke lisäämällä sinne paistamasi pekonisuikaleet.

Lisäkkeeksi voit valmistaa vaikkapa risoton tapaan rikotuista ohranjyvistä valmistettua ”ohrattoa” tai mehevän löysäksi jätettyä, dijonsinapilla maustettua perunapyreetä.

Edellisen viikon viinivinkki

Kolmen lajikkeen raikas valkoviini maistuu lämmittävän keiton kera

Tarapacá Sauvignon Blanc Chardonnay Viognier 2012

Valkoviini Maipo
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä