Arvio
Tämän viikon viinivinkkini on mehevä punaviini Italian Venetosta. Appassimentoa tuoksuteltaessa voi siitä aistia avoimia, mehukkaita vivahteita. Tuoksussa on makeita kuivattuja hedelmiä ja mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on suutuntumaltaan hyvin mehukas. Siinä on tuoksun aromien lisäksi rusinan, sekä tummien marjojen, kuten karhunvatukan, mustikan ja mustaherukan meheviä vivahteita. Pehmeät tanniinit ja eloisa hapokkuus tuovat makuun ryhtiä. Viini jättää makean karpaloisen ja hennon savuisen jälkivaikutelman.
Viinin eloisa hapokkuus ryhdittää täyteläistä possunkylkiannosta
Suosittelisin tarjoamaan tämänkertaisen suositusviinin mehevän possuannoksen kera. Hanki kaupasta ylikypsää possunkylkeä. Sitä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista ja halleista. Poista mahdollinen nahka, mutta jätä siihen reilusti nahan alta löytyvää rasvaa. Leikkaa kylki mukaviksi annospaloiksi.
Kuumenna paistinpannu ja ota kyljen rasvapuolelle kaunis pintaväri. Nostele annospalat uunivuokaan pannulla paistamasi pinta ylöspäin. Lämmitä loppuun noin 150 asteisessa uunissa. Liha on jo kypsää, joten tehtäväksesi jää ainoastaan sen lämmittäminen.
Valmista lisäkkeeksi maukasta kaalihöystöä. Suikaloi punakaalia ja hienonna sipulia sekä valkosipulia. Kuumenna kattilassa öljyä ja freesaa nopeasti kaalit ja sipulit. Ripottele kattilaan sokeria ja suolaa. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja lorauta sinne myös hieman punaviiniä sekä balsamietikkaa. Hauduta kaali kypsäksi ja tarkista maku. Kuumenna paistinpannu ja paista siinä suikaloitua pekonia rapeaksi. Viimeistele kaalilisäke lisäämällä sinne paistamasi pekonisuikaleet.
Lisäkkeeksi voit valmistaa vaikkapa risoton tapaan rikotuista ohranjyvistä valmistettua ”ohrattoa” tai mehevän löysäksi jätettyä, dijonsinapilla maustettua perunapyreetä.