Yksinkertaisen hyvää Vahteran suklaakakkua makean madeiran seuraksi
Ainekset
Pohja
4 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
Täyte
3 dl kuohukermaa
1 dl hunajaa
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl aprikoosihilloa
Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Pohja
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180 C uunissa.
Täyte
Mittaa kulhoon kerma, hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen, sivele aprikoosihilloa välipohjiin ja täytä välit tällä kaakaokreemillä. Tasoita reunat.
Kuorrutus
Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos jäähtyy, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Älä koskaan lisää suklaakuorrutukseen vettä, sillä se kovettaa suklaan rasvan. Silloin kuori menee helposti rikki, kun leikkaat kakkua.
Jos kuorrutusta jää, vatkaa se monitoimikoneessa kuohkeaksi tryffelimassaksi. Massasta voit pursottaa vaikka ruusukkeita kahvipöydän herkkupaloiksi.