Intensiivistä aromikkuutta Madeiran saarelta

Viinivinkki 36/2018

Justino’s Malvasia 10 Years Old Madeira

Justino’s Malvasia 10 Years Old Madeira

Poistunut valikoimasta

Madeira / Portugali
Justino's Madeira Wines

19,95 € (0,375 l)

Avoin, kuivattuja hedelmiä, paahteisen mausteita, nahkaisuutta ja tynnyrikypsytyksen mukanaan tuomia aromeja muistuttava, makea viini kuivattuja hedelmiä sisältävien leivonnaisten seuraan.

Arvio: Hyvin avoin, tuntuvasti kuivattuja hedelmiä, kuten taatelia ja viikunaa, nahkaisuutta ja paahteisen tynnyrikypsytyksen tuomia aromeja muistuttava tuoksu. Maku on makea ja lähes räjähtää aromeiltaan suussa. Viinissä on tuoksun moniulotteisten aromien lisäksi pähkinää, mantelia ja rusinaa. Hyvin eloisa hapokkuus tuo makeudelle tasapainoa ja kokonaisuus jättää harmonisen eloisan, nahkaisen ja kuivattuja hedelmiä muistuttavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Kuivattuja hedelmiä sisältävät kahvikakut. Myös suklaiset. Myös kovat, suolaiset juustot.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

5/ 5 Tyylikäs huippuviini
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Yksinkertaisen hyvää Vahteran suklaakakkua makean madeiran seuraksi

Ainekset

Pohja

4 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta

Täyte

3 dl kuohukermaa
1 dl hunajaa
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl aprikoosihilloa

Kuorrutus

150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Pohja

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180 C uunissa.

Täyte

Mittaa kulhoon kerma, hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen, sivele aprikoosihilloa välipohjiin ja täytä välit tällä kaakaokreemillä. Tasoita reunat.

Kuorrutus

Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos jäähtyy, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Älä koskaan lisää suklaakuorrutukseen vettä, sillä se kovettaa suklaan rasvan. Silloin kuori menee helposti rikki, kun leikkaat kakkua.

Jos kuorrutusta jää, vatkaa se monitoimikoneessa kuohkeaksi tryffelimassaksi. Massasta voit pursottaa vaikka ruusukkeita kahvipöydän herkkupaloiksi.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä