Aromikas gremolata viimeistelee pannulla tai grillillä valmistuvan maksan
Viikon viinivinkin seuraksi valmistuu vaikkapa Kira Weckmanin maukas maksa-annos.
Ainekset
4 annosta
gluteeniton, kasvis
*
1 (luomu)appelsiini
1/2 (luomu)sitruuna
2 valkosipulinkynttä
2 dl persiljaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
rouhittua mustapippuria
*
Vasikanmaksa:
800 g vasikanmaksaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
merisuolahiutaleita
Valmistusohje
1. Valmista ensin gremolata. Raasta sitrushedelmien kuoret ja purista mehut.
2. Hienonna valkosipuli ja persilja.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
4. Valmista maksat. Putsaa maksasta kalvot ja leikkaa kohmeisena annospaloiksi (noin 1,5-2 cm paksut viipaleet).
5. Kuumenna parila. Sivele maksan pintaan hieman öljyä. Kuumenna voi pannussa. Pariloi maksapaloja noin 1-2 minuuttia/puoli, riippuen halutusta kypsyydestä.
6. Mausta maksa merisuolalla ja tarjoile gremolatan kera.
Vinkki:
Pariloidun maksan lisukkeeksi sopii raikas vihersalaatti tai basilikapasta.