viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Puhdaspiirteisen hedelmäinen riesling ravunpyrstösalaatille

23 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Rheinhessen

Ravunpyrstösalaatti sopii vaikkapa alkuruoaksi

Valmista tälle herkulliselle valkoviinille vaikkapa maukas alkupalasalaatti. Aloita valmistamalla leipäkrutongit. Leikkaa vaaleasta leivästä reiluja kuutioita. Paahda leipäkuutioita öljyssä paistinpannulla, kunnes ne rapeutuvat ja saavat kauniin värin. Raasta loppuvaiheessa kuutioille hieman sitruunankuorta ja paahda vielä hetki.

Sulata jättikatkaravun pyrstöt ja kuivaa niistä ylimääräinen neste esimerkiksi keittiöliinassa puristamalla. Sekoita kulhossa ravunpyrstöjen joukkoon hienonnettua punasipulia, ruohosipulia, pikkuriikkisen verran chiliä ja korianteria. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja lisää kermaviiliä sen verran, että saat ”sidottua” salaatin. Tarkista maku.

Valmista kastikkeeksi sitrusmajoneesi. Lisää majoneesin joukkoon reilusti sitruunan mehua ja raastettua kuorta. Tarkista maku.

Hanki kaupasta sekasalaattia tai tee oma sekoitus aromikkaista, vihreistä salaateista. Lisää salaattiin hieman öljyä ja pikkuriikkisen verran vaikkapa omenaviinietikkaa. Sekoita, tarkista maku ja laita reilu keko lautaselle.

Nostele katkarapusalaattia päälle ja lusikoi sitruunamajoneesia raidoiksi päälle. Nauti herkullisen rieslingin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Vuoden roseeviiniä ja paahdettua perunasalaattia

Escapada Vinho Verde Rosé 2017

Roseeviini Portugali
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä