viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Grillattu entrecôte carmenèren seuraan

21 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Chile

Teriyaki- ja thaimaalainen kalakastike tuovat entrecôten kanssa nautittavaan lisukevokkiin luonteikkuutta.

Yksi maukkaimmista grilliherkuista on eittämättä härän entrecôte, joka tällä kertaa saa seurakseen hieman aasialaisviritteisen lisukkeen.

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja mausta se suolalla.

Hienonna lisuketta varten valko- ja punasipulia. Leikkaa myös purjosipulia renkaiksi. Paloittele tuoreet herkkusienet neljään osaan. Leikkaa myös vihreitä papuja, sekä punaista ja keltaista paprikaa reiluiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi pala juuriselleriä ja palsternakkaa.

Kuumenna kattilassa tai mieluummin wok-pannussa tilkka öljyä. Aloita vokkaaminen sipuleista, selleristä ja palsternakasta. Kun ne ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon vihreät pavut ja herkkusienet.

Anna paistua hetki ja lisää paprikat. Lorauta tilkka valkoviiniä ja anna kiehua pois. Mausta vokki lopuksi lorauksilla teriyaki- ja kalakastiketta.

Viimeistele lisuke sekoittamalla joukkoon runsaasti hienonnettua basilikaa, korianteria sekä paahdettuja seesaminsiemeniä.

Grillaa entrecôte ja anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nosta liha lautaselle, halutessasi valmiiksi viipaloituna ja lusikoi lämmintä vokkia päälle.

Nauti hyvällä mielellä Mayu Reserva Carmenèren kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Viiden tähden riesling sushiburritolle

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä