Makean hedelmäinen, paahteinen viini tuunatulle bostonille
Tämän Viinivinkin seuraksi voit valmistaa äidille perinteisen kakun sijaan Teresa Välimäen herkullisen, mansikoilla, toffeella ja valkosuklaalla viimeistellyn bostonkakun.
Ainekset
6–10 annosta
40 min + 1 h 20 min kohottamiseen ja paistamiseen
*
2 1/2 dl maitoa tai vettä
1/2 palaa (25 g) tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna
*
Täyte:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl mansikkahilloa
2 dl mansikoita viipaleina
*
Voiteluun:
1 muna
*
Toffee:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
1 rkl voita
*
Koristeluun:
valkosuklaata rouhittuna
mansikoita
Valmistusohje
1. Tee pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä muna. Sekoita ainekset.
2. Sekoita taikinaan ensin noin puolet jauhoista. Lisää sitten loput jauhot ja sulatettu voi käsin vaivaten, kunnes taikina irtoaa käsistä. Älä kuitenkaan lisää jauhoja liikaa, ettei taikinasta tule kova.
3. Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä.
5. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
6. Levitä levylle pehmeä voi, sirottele päälle sokeri, hillo ja mansikkaviipaleet.
7. Kääri taikinalevy rullalle pitkältä sivulta alkaen.
8. Leikkaa rullasta 3–4 cm paksuisia viipaleita. Nosta pullapalat leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
9. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
10. Voitele bostonin pinta munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia.
11. Keitä toffee bostonin paistuessa. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä poreillen 20–30 minuuttia, niin että seos muuttuu kiiltäväksi ja paksuuntuu.
12. Sekoita toffeeseen voi ja nosta kattila liedeltä.
13. Irrota hieman jäähtynyt boston vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Kaada lämmin toffee bostonkakun pinnalle. Viimeistele valkosuklaarouheella ja mansikoilla.