viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Muheva aussipunkku Confitin kylkeen

45 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Punaviini South Australia

Isänpäiväksi takuuvarmasti maistuvaa ja helposti syntyvää ankkaherkkua

Isänpäivän herkku valmistuu nopeasti, turhaan keittiössä aikaa viettämättä. Hanki hyvin varustetusta ruokakaupasta perusranskalaista herkkua, omassa rasvassa kypsennettyä ja säilöttyä ankan koipi-reisipalaa, eli Confit de Canardia.

Avaa purkki ja laita se hetkiseksi hieman lämmitettyyn uuniin. Näin purkissa oleva rasva sulaa ja ankka-annokset on helpompi nostaa sieltä ulos. Laita koipi-reisipalat kuivalle pannulle ja kuumenna. Ankoista sulaa ylimääräinen rasva pois ja pannun kuumentuessa nahkaan muodostuu kaunis paistopinta. Nosta ankat uunipellille ja lämmitä loppuun uunissa. Liha on jo valmiiksi kypsää, joten pelkkä lämmitys riittää. Voit halutessasi jättää jopa pannulla lämmityksen väliin ja laittaa ankat suoraan uuniin.

Valmista lisukkeeksi juuriselleristä valmistettua, kermaista pyreetä. Kuori ja paloittele juurisellerit, sekä hienonna hieman salottisipulia. Kuullota hetki reilussa nokareessa voita, lisää kermaa, tuoretta timjamia ja suolaa. Hauduta hiljalleen kypsäksi. Nostele sattumat tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää keitinkermaa saadaksesi pyreeseen haluamasi paksuuden.

Wokkaa tai valmista kattilassa toiseksi lisäkkeeksi halkaistuista kirsikkatomaateista, hienonnetusta sipulista, valkosipulista, kapriksista, oliiveista ja tilkasta balsamietikkaa mehevä kasvislisäke, jonka viimeistelet reilulla tuoreella timjamilla.

Nostele lautaselle selleripyreetä, asettele koipi-reisipala viereen ja viimeistele mehevällä kasvislisukkeella.

Edellisen viikon viinivinkki

Aglianicoa mehevälle metsästäjänleivälle

Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico 2015

Punaviini Italia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä