Viikon viinivinkki

Kypsää marjaisuutta Toscanan kukkuloilta

37 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Nopeasti valmistuva pariloitu maksa viimeistellään aromikkaalla gremolatalla

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, kasvis
*
1 (luomu)appelsiini
1/2 (luomu)sitruuna
2 valkosipulinkynttä
2 dl persiljaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
rouhittua mustapippuria
*
Vasikanmaksa:
800 g vasikanmaksaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
merisuolahiutaleita

Valmistusohje

1. Valmista ensin gremolata. Raasta sitrushedelmien kuoret ja purista mehut.
2. Hienonna valkosipuli ja persilja.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
4. Valmista maksat. Putsaa maksasta kalvot ja leikkaa kohmeisena annospaloiksi (noin 1,5-2 cm paksut viipaleet).
5. Kuumenna parila. Sivele maksan pintaan hieman öljyä. Kuumenna voi pannussa. Pariloi maksapaloja noin 1-2 minuuttia/puoli, riippuen halutusta kypsyydestä.
6. Mausta maksa merisuolalla ja tarjoile gremolatan kera.

Vinkki:
Pariloidun maksan lisukkeeksi sopii raikas vihersalaatti tai basilikapasta.

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.