Antti Vahteran maukas marinadi takaa herkullisen lopputuloksen mehevälle possunkyljelle
Ainekset
1 kg luullista, lihaisaa porsaankylkeä
5 l vettä
250 g suolaa
Marinadi
3 kpl punasipulia
3 kpl keltasipulia
2 kpl punaista paprikaa
1 dl oliiviöljyä
5 rkl tomaattipyreetä
5 kpl säilöttyjä purkkitomaatteja
1 dl valkoista balsamicoa
5 rkl fariinisokeria
5 rkl siirappia
5 rkl kidesokeria
1 punainen chili silputtuna
2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl Coca-Colaa
4 rkl Dijon-sinappia
muutamia tippa tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Mittaa veteen suola ja anna kiehua, kunnes suola on liuennut. Nosta porsaankylkipalat kuumaan liemeen. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, kuori reikäkauhalla pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Anna kylkipalojen kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Tarkkaile, ettei liha kypsy liian hajoavaksi. Nosta lihat reikäkauhalla liinan päälle valumaan.
Sivele jäähtyneisiin kylkipaloihin marinadia ja grillaa miedolla lämmöllä kauttaaltaan rapeiksi. Sivele lihoille marinadia grillauksen aikana ja myös sen jälkeen. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi ja herkuttele sormin, muista välittämättä.
Marinadi
Kuori sipulit ja poista halkaistuista paprikoista siemenet. Pilko sipulit ja paprikat noin 2 cm:n paloiksi. Savusta sipuleita ja paprikoita savustuspussissa tai -pöntössä 15 minuuttia. Kuumenna laakeassa padassa oliiviöljy ja kumoa öljyyn kaikki ainekset. Kuullota hetki sekoittaen, laske lämpöä ja peitä pata kannella. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Kaada kastike tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Halutessasi voit vielä siivilöidä kastikkeen saadaksesi siitä täysin tasaisen.