viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kesäisen yrttinen ja aromikas kuohuviini talvirientojen keskelle

8 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Uusi-Seelanti

Tuunattu purkkihernekeitto viimeistellään dijonilla maustetulla smetanalla

Ainekset

2 tlk (á 425 g) (kasvis)hernekeittoa
3-4 dl vettä
1 prk (120 g) smetanaa
1-2 rkl dijonsinappia
5 viipaletta patonkia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Kuumenna keittotölkkien sisältö kattilassa yhdessä veden kanssa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kiehua 5–10 minuuttia.

Keiton kiehuessa mausta smetana sinapilla. Kuori ja hienonna valkosipulit.

Kuumenna öljyä pannulla ja lisää valkosipulit. Murustele sekaan leipäpalat ja paista, kunnes murut ovat rapeita ja saavat hieman väriä. Hienonna lehtipersiljan lehdet.

Soseuta hernekeitto sauvasekoittimella.

Jaa keitto tarjoiluastioihin. Levitä pinnalle dijon-smetanaa, ripottele leipämuruja ja koristele runsaalla määrällä lehtipersiljaa.

Poksauta raikkaita kuplia ja hernekeiton yrttiseen aromimaailmaan sopivia aromeja tarjoileva kuohuva sauvignon auki ja nauti!

Edellisen viikon viinivinkki

Maukas Corvina ja Rondinella -sekoitus Venetosta

Signorelli Valpolicella Ripasso Superiore 2014

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä