Mehevä kala-annos jouluisella sävytyksellä
Runsaan viinin seuraan voit valmistaa maukkaan ja aromikkaan kala-annoksen, joka sopii yhtä hyvin joko alku- tai pääruoaksi.
Valitse kalaksi joku punalihainen, lohensukuinen kala. Voit käyttää lohta, kirjolohta, nieriää tai taimenta.
Poista kalasta ruodot, nahka ja nahan alta paljastuva ylimääräinen tumma rasva. Leikkaa siistitystä fileestä annospalat. Mausta kala suolalla ja ripottele päälle myös hieman sitruunamehua.
Valmista mausteseos neilikasta, juustokuminasta ja mustapippurista. Painele mausteseosta fileepalan vatsapuolelle. Kuumenna paistinpannulla nokare voita, paista pikaisesti kala vatsapuolelta ja nosta uunipellille maustepuoli ylöspäin.
Valmista kalalle lusikoitava kuorrute sekoittamalla kulhossa hyvin pieneksi kuutioitua kylmäsavulohta ja etikkapunajuurta. Lisää joukkoon myös hyvin pieneksi kuutioitua salottisipulia ja porkkanaa, jotka olet kuutioimisen jälkeen kuullottanut tilkassa voita. Viimeistele kuorrute lisäämällä siihen paahdettuja seesaminsiemeniä ja nokare smetanaa. Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja levitä kalan maustepinnan päälle. Kypsennä hetkinen uunissa.
Valmista lisukkeeksi maukasta vuohenjuustokreemiä. Lämmitä kattilassa tilkkanen kuohukermaa ja murusta joukkoon vuohenjuustoa. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
Nosta lautaselle mehevä lohipala ja lusikoi kreemiä kauniisti ympärille. Koristele rucolalla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Nauti aromikkaasta annoksesta, Viini-lehden Vuoden valkoviinistä ja joulurauhasta! Herkullista joulua kaikille Viinivinkin tilaajille!