viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Grillattua possun kylkeä ja maanläheisen mehevää Malbecia

24 / 2012 Kalle

Punaviini Salta

Arvio

Tämänviikkoinen viinisuositus on tummasävytteisen mehevä punaviini Argentiinasta. Viinin tuoksu on hyvin mustanpuhuva, muistuttaen jopa hiilikellaria ja nokikolareita. Tuoksussa on myös kypsän marjaisia piirteitä. Lämminhenkinen ja tuhti maku on kiinteä ja tyylikäs. Aromeiltaan se seuraa tummaa tuoksua. Hedelmäisyyttä ryhdittävät pehmeät parkkihapot ja hedelmäinen hapokkuus. Viinistä voi erottaa myös paahteisia piirteitä, kuten kahvia ja tummaa suklaata. Huolella valmistettu viini on tyylikäs kokonaisuus ja jättää pitkän, harmonisen ja nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

Lähes hillomaisen muheva punaviini pitää mausteisesta possunkyljestä

Meheväluonteisen viinin seuraan sopii monet grillissä tai pannulla valmistuvat liharuoat. Pehmeän tanniinisuuden ansiosta voit tarjota sitä myös vaaleiden liharuokien seuraan. Turhan hentoaromisen vaalean lihan seurassa viini on kuitenkin liian voimakas. Suosittelisinkin viinille juhannuksenakin maistuvaa, kokonaisena grillattua possunkylkeä.

Hanki luullista possunkylkeä ja leikkaa se kattilaan mahtuviksi, reiluiksi paloiksi. Laita kattilaan vettä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna vesi ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Lisää kattilaan hieman lihafondia, paloiteltua sipulia, porkkanaa ja juuriselleriä. Mausta keitinlientä myös valko-, musta- ja maustepippureilla, sekä laakerinlehdillä.

Keittele hiljaa hymyillen noin 1 – 1,5 tunnin ajan. Voit antaa jäähtyä lihat keitinliemessä tai kiireemmässä aikataulussa voit nostaa ne liemestä pois.

Valmista tämän jälkeen barbeque-kastike. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää kattilaan yhtä paljon fariinisokeria ja murskattuja tomaatteja. Mausta timjamilla, cayennepippurilla ja worchesterkastikkeella. Kiehuttele hiljalleen kunnes keitos alkaa muuttumaan hieman siirappimaiseksi.

Sivele barbequekastiketta jäähtyneelle grillikyljelle ja grillaa kuumassa grillissä välillä kastikkeella sivellen. Voit lopuksi kääriä lihan folioon vetäytymään. Leikkaa lopuksi annospaloiksi. Nauti esimerkiksi runsaan salaatin ja mehevän Don David Malbecin kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Lohen, bataatin ja ryhdikkään Rieslingin raikas yhdistelmä

Steininger Riesling 2011

Valkoviini Niederösterreich
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä