viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Portugalin mustasävytteisen marjaista punaviiniä

28 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Portugali

Rotevan intensiivinen viini kohtaa lautasella maistuvan aromikkaan karitsan

Tummasävytteisen rotevan viinin seurana voit tarjota yleisesti tummia liharuokia. Tällä kertaa suosittelen viinille aromikasta karitsan paahtopaistia.

Puhdista paahtopaistit ylimääräisistä kalvoista. Valmista tämän jälkeen lihalle maukas marinadi öljystä, makeasta Kotisinapista, tuoreesta rosmariinista, timjamista, rouhitusta mustapippurista, veitsen alla murskatusta valkosipulista ja raastetusta sitruunankuoresta. Laita sitruunankuorta varovasti ja käytä kuoresta ainoastaan keltaista osaa. Pyörittele lihat marinadissa ja jätä maustumaan jääkaappiin useaksi tunniksi – mielellään yön yli.

Nostele lihat marinadista ja mausta suolalla. Paista lihoihin kaunis pintaväri voissa kuumalla pannulla tai kuumassa grillissä. Kypsennä loppuun grillin epäsuorassa lämmössä tai 170-180 asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 55-56 astetta. Kääri lihat folioon vetäytymään.

Voit valmistaa lisäkkeeksi esimerkiksi brie-perunapyreetä. Valmista kuten normaali perunapyree, mutta lisätessäsi voita ja kuumaa maitoa, leikkaa joukkoon myös paloja brie-juustosta.

Kastike annokselle syntyy helposti murentamalla kermaviilin joukkoon reilusti fetajuustoa. Mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla.

Lusikoi lautaselle mehevää perunapyreetä. Leikkaa vetäytynyt liha viipaleiksi ja asettele pyreen viereen. Viimeistele annos kastikkeella. Portugalin punkku auki ja nauttimaan!

Edellisen viikon viinivinkki

Sauvignon Blanc hurmaa kevyesti savustetun siian

Leyda Sauvignon Blanc Lot 4 2014

Valkoviini San Antonio
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä