Mehevä kassler kruunataan aromikkaalla kuorrutteella
Tämä mehukas viini saa juhannusruokasuositukseksi runsasmakuisen grillatun kasslerin, joka viimeistellään chorizo-kuorrutteella.
Hanki possunkassleria ja hiero pintaan suolaa, timjamia, hienonnettua valkosipulia, dijonsinappia ja raastettua sitruunankuorta. Anna maustua muutaman tunnin ajan.
Ruskista grillissä tai pannussa lihan pinta ja nosta uunivuokaan. Lisää joukkoon pilkottua sipulia, porkkanaa, selleriä ja mustapippuria. Kaada mukaan lihalientä sen verran että liha lähestulkoon peittyy. Kypsennä miedolla lämmöllä yön yli, kunnes liha on mureaa.
Nosta liha pois liemestä ja kääri se folioon tai kolminkertaiseen kelmuun vetäytymään. Kun liha on jäähtynyt, voit nostaa sen vielä jääkaappiin odottamaan. Leikkaa jäähtyneestä lihasta reiluja viipaleita.
Valmista kassler-viipaleiden kuorrute kuutioimalla pieneksi salottisipulia, valkosipulia, pinjansiemeniä ja chorizomakkaraa. Kuumenna kattila ja freesaa leikkaamasi raaka-aineet pienessä tilkassa voita. Lisää lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa. Anna jäähtyä. Lisää huoneenlämpöiseen seokseen hieman dijonsinappia ja majoneesia. Viimeistele kuorrute raastamalla joukkoon reilusti parmesaania.
Sivele kasslerviipaleille hieman öljyä ja nosta ne kuumaan grilliin. Kun käännät viipaleet, lisää lihalle nokare kuorrutetta. Varo kuitenkin ettei kuorrute sotke grilliä. Tarjoa loppukuorrute pöydässä lisukkeena.
Nosta lihaviipaleet lautaselle ja tarjoa esimerkiksi bataattipyreen, raikkaan salaatin ja tämän mehukkaan ranskalaisen punaviinin kera. Maukasta juhannusta!