Arvio
Blaufränkisch-lajikkeesta valmistetun punaviinin tuoksu on avoin ja luonteeltaan rustiikkinen. Siinä on kypsää, lähes hillomaista marjaisuutta, hentoa nahkaisuutta ja kuivattuja hedelmiä kuten taatelia. Melko täyteläinen maku on suutuntumaltaan ryhdikäs. Maussa on punaista kirsikkaa ja kypsää karpaloakin. Raikas hapokkuus antaa viinille eloa. Kokonaisuus jättää pitkän, veden kielelle nostattavan, jäntevän ja pippurisenkin jälkivaikutelman.
Mausteinen makkarapasta lämmittää syyskeleillä
Aromikkaan punaviinin seurassa maistuu vaikkapa mausteisesta chorizomakkarasta valmistettu helppotekoinen pasta-annos.
Kuumenna samanaikaisesti laakeassa kattilassa tai wokissa öljyä ja kuullota siinä hienonnettua salotti- ja valkosipulia, sekä viipaloituja sieniä. Kun sipulit hieman pehmenevät, lisää joukkoon tomaattipyreetä ja tuoretta timjamia. Jatka hetkinen kuullottamista ja lisää joukkoon ripaus chiliä, tölkkitomaatteja ja kuutioitua chorizomakkaraa. Hauduta.
Keitä runsaalla suolalla maustetussa vedessä pennepastaa. Vältä kypsentämästä liikaa. Valuta hyvin.
Kaada lämpimät pennepastat kastikkeen joukkoon, mausta hienonnetulla tuoreella basilikalla, reilulla rouhaisulla mustapippuria ja tarvittaessa suolalla. Sekoita.
Nostele mehevää pastaa lautaselle ja viimeistele raastamalla päälle reilusti parmesania.
Nauti marjaisen Loosin ja hyvän seuran kera.