Arvio
Heinäkuun viimeisen viikon viinivinkki on herkullinen itävaltalainen rosee. Sen leveän punasävytteinen tuoksu on viinillinen. Siinä on kirsikkaa, vadelmaa ja makeaa mausteisuutta. Myös kuiva maku on varsin runsas ja suuntäyttävän leveä. Siinä on tuoksun vivahteiden lisäksi muun muassa mustaherukkaa. Yrttisiäkin sävyjä tarjoava maku saa rotevuutta tuntuvasta hapokkuudesta. Eloisa kokonaisuus jättää hennon anismaisen jälkivaikutelman.
Mozzarellatoast maistuu tiivismakuisen keiton seurana
Roseeviini on kuin tehty maukkaan tomaattikeiton kyytipojaksi.
Hanki mahdollisimman kypsiä tomaatteja. Leikkaa tomaateista isohkoja lohkoja. Hienonna myös reilusti salottisipulia ja valkosipulia.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Lisää kattilaan hieman tomaattipyreetä ja pyörittele kuumassa öljyssä taajaan sekoittaen.
Lisää mukaan sipulit, lohkotut tomaatit, muutamia oksia tuoretta timjamia, suolaa ja sokeria. Jatka freesaamista. Lorauta joukkoon reilusti valkoviiniä – tai tätä maukasta roseeviiniä. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon kasvislientä ja hauduta.
Valmista tämän jälkeen toastit. Paahda leivät leivänpaahtimessa, grillissä tai paistinpannulla. Ripottele paahdetulle leivälle hieman oliiviöljyä, leikkaa päälle reilut viipaleet mozzarellaa, ripottele juustolle hienonnettua basilikaa ja asettele toinen paahtoleipä kanneksi. Voit pitää toasteja lämpimänä vaikkapa grillin ritilällä.
Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää soseuttamisen aikana keittoon hieman basilikaa ja lorauta joukkoon haluamasi määrä kermaa. Tarkista maku.
Nosta lautaselle mehevää keittoa ja tarjoile lämpimän toastin sekä raikkaan roseen kera!