viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mehevää yrttipossua Sangiovesen kyydissä

21 / 2012 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Italia

Arvio

Viikon viinisuosituksessani, Toscanan alueen punaviinissä on tummasävytteinen, hieman savuinen ja yrttinenkin tuoksu. Siinä on aistittavissa hyvin kypsää kirsikkaisuutta ja paahteisuutta. Keskitäyteläinen maku on kypsän marjainen ja allekirjoittaa tuoksun lupaaman yrttisyyden ja hennon paahteisuuden. Maku saa ryhtiä eloisasta, marjaisesta hapokkuudesta. Tämä samainen hapokkuus nostaa mustaherukkaisessa ja kirsikkaisessakin jälkivaikutelmassa veden kielelle.

Marjaisen yrttinen viini saa maukasta seuraa samankaltaisia aromeja huokuvasta possuannoksesta

Tämän viikon Villa Puccinille suosittelen ruokaseuralaiseksi maukasta ja takuumureaa herkkua possun sisäfileestä.

Puhdista kokonainen possun file ylimääräisistä kalvoista. Leikkaa tämän jälkeen liha sivulta auki siten että saat lihan avattua ”levyksi”. Aloita täytteen valmistaminen hienontamalla ja kuullottamalla valko- ja salottisipulia. Jäähdytä kuullotetut sipulit. Lisää joukkoon hieman Dijon-sinappia (voit käyttää kokonaisia siemeniä sisältävää sinappia), runsaasti hienonnettua timjamia, basilikaa, persiljaa. Sekoita joukkoon huoneenlämpöistä voita niin että saat täytteestä ”tahnamaisen”. Viimeistele täyte raastamalla joukkoon hieman sitruunankuorta.

Mausta lihasta tekemäsi ”levy” suolalla ja pippurilla. Levitä täytettä lihalle ja kääri file umpeen. Sido file langalla tai voit halutessasi käyttää sulkemiseen myös cocktailtikkuja.

Ota filerullaan kaunis pintaväri grillissä. Samalla file saa mukavaa aromikkuutta. Kypsennä tämän jälkeen liha miedossa uunissa loppuun. Voit myös valmistaa lihan loppuun saakka grillissä. Käytä tällöin nk. epäsuoraa grillausta. Vältä kypsentämästä liikaa, sillä liha kuivuu helposti. Nosta file lopuksi folion sisään vetäytymään.

Valmista lisäkkeiksi kermaista kevätsipulimuhennosta ja vaikkapa grillattua bataattia. Leikkaa bataatti n.2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tee veitsellä viillot bataatteihin. Mausta suolalla ja pippurilla ja sivele pintaan hieman öljyä. Grillaa viipaleisiin kaunis väri ja kypsennä bataattikin loppuun ”epäsuorassa” lämmössä.

Tarjoile viipaleiksi leikattu, maukkaan yrttinen possuherkku ryhdikkään, pääosin Sangiovese-lajikkeesta valmistetun punaviinin kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Keväisen raikasta risottoa ja rapsakkaa rieslingiä

Schloss Schönborn Riesling Trocken 2010

Valkoviini Rheingau
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä