Arvio
Tämän viikon valkoisessa vinkkiviinissä on kypsän hedelmäinen tuoksu. Siinä on persikkaa, kypsää omenaa ja muun muassa hunajamelonia. Melko täyteläinen maku on sekin kypsän hedelmäinen – lähes eksoottinen. Siinä on häivähdys kukkaisuutta ja makeaa mausteisuuttakin. Lähes öljyinen suutuntuma ryhdittyy sitrusmaisen hapokkuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää tasaisen jälkivaikutelman.
Lämminhenkinen keitto viimeistellään limellä ja korianterilla
Tammikuun viimeisen kokonaisen viikon kunniaksi suosittelen tämän maukkaan valkoviinin seuraan nopeasti valmistuvaa ja pakkasella mukavasti lämmittävää keittoa.
Hanki broilerin tai maissikanan rintafileitä ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä tai nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Hienonna salottisipulia, valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja leikkaa myös punaista paprikaa suikaleiksi tai kuutioiksi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sinne nämä leikkaamasi ainekset. Kuullottele hetkisen ajan kunnes sipulit hieman pehmenevät.
Lisää joukkoon pikkuriikkisen verran mielesi mukaan hienonnettua chiliä. Lisää seokseen kookosmaitoa, kanalientä (voit käyttää vaikkapa liemikuutioita tai kanaliemifondia) ja halutessasi tilkkanen vettä.
Avaa nuudelipaketti ja riko nuudelien rakenne käsin murtamalla. Kun keiton liemi on kuumentunut, lisää nuudelit, pakasteherneitä ja esipaistetut lihasuikaleet joukkoon. Hauduta hetkinen kunnes liha kypsyy. Viimeistele keitto puristamalla joukkoon hieman limen mehua ja lisäämällä hienonnettua tuoretta korianteria.
Tarkista maku ja nauti keitto höyryävänä vaikkapa tuoreen patongin ja yrttisen tuorejuustolevitteen kera.