Arvio
Tämänviikkoisen viinin rypäleet ovat kasvaneet Australian New South Walesin alueella. Viinissä on kypsän marjainen, avoin ja mehukas tuoksu. Siinä on kypsää kirsikkaisuutta, lämminhenkistä vadelmaa ja tyylikkäästi myös vastajauhettua mustapippuria. Keskitäyteläinen maku on tuoksua myötäilevän mehukas ja toistaa kypsän marjaisen aromimaailman. Suutuntumaltaan varsin pehmeä maku saa tarvitsemaansa ryhtiä maukkaan hapokkuuden ja kypsän tanniinisuuden ansiosta. Harmoninen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, lihaisen ja tuoksua myötäilevän pippurisen jälkivaikutelman.
Maukas lampaanfilee kätkeytyy sinappikuorrutteeseen
Suosittelisin valmistamaan tämän muhevan punaviinin seuraan sinappihunnun viimeistelemää lampaanfileetä.
Hanki kaupasta karitsan tai lampaan ulkofileetä. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele pintaan kevyesti sileää dijonsinappia.
Hienonna reilusti timjamia ja sekoita ne korppujauhoihin. Pyörittele sinapilla sivellyt fileet korppujauho-timjamiseoksessa. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja reilu nokare voita. Paista fileisiin kaunis pintaväri ja kypsennä loppuun noin 175 asteisessa uunissa. Varo kypsentämästä fileitä liikaa. Anna vetäytyä noin 10-15 minuuttia ennen leikkaamista.
Valmista lisukkeeksi valkosipulikermassa muhennettua perunaa. Kuori ja murskaa muutamia valkosipulinkynsiä. Kiehauta murskatut valkosipulit kuohukermassa. Anna kerman jäähtyä. Siivilöi kynnet pois kermasta.
Kuori ja kuutioi perunoita. Hienonna myös salottisipulia. Kuumenna kattilassa reilu nokare voita. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota miedolla lämmöllä kunnes perunat alkavat hieman pehmentyä. Mausta suolalla ja rouhaisulla mustapippuria. Kaada joukkoon valkosipulilla maustettua kermaa. Kiehuttele hiljalleen, kunnes peruna kypsyy, kerma paksuuntuu ja saostaa perunalisäkkeen. Tarkista maku.
Nostele lautaselle mehevää perunalisäkettä ja leikkaa vetäytyneestä lampaanfileestä annokseen reiluja viipaleita. Viimeistele annos nostelemalla lihan päälle vinaigretissa pyöräytettyjä rucolanlehtiä.