Arvio
Tämän viikon vinkkini on mehevä punaviini eteläisestä Italiasta, Sisilian auringon alta. Tuoksuteltaessa viiniä, voi maanläheisen muhevasta, tummasävytteisestä tuoksusta erottaa hentoa paahteisuutta, multaisuutta ja mustia marjoja. Melko täyteläinen maku seuraa mehevyydessään ja kypsässä, aurinkoa huokuvassa, hedelmäisessä olemuksessaan tuoksua. Mausta voi aistia mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Muhevaa makua ryhdittävät kypsät tanniinit. Kokonaisuus jättää tasaisen, varsin pitkän jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi muhevaa ankankoipipataa
Mehevä ja lämminhenkinen viini maistuu monenlaisten, runsaan muhevien, tummien liharuokien seuraan. Talven tuiskussa lämmittävän höystön saat valmistettua esimerkiksi purkissa myytävästä ankankoipiconfitista.
Valmista ensin mehevä höystön pohja. Freesaa padassa tilkassa öljyä tomaattipyreetä, hienonnettua valkosipulia ja sipulia. Lisää joukkoon vielä pilkottua varsiselleriä, inkivääriä ja jatka freesaamista.
Paista pannulla nokareessa voita pilkottuja herkkusieniä ja lisää joukkoon muutamia hillosipuleita. Nostele sienet ja hillosipulit pataan.
Lisää tuoretta timjamia, kanalientä, halkaistuja kirsikkatomaatteja ja pippuria. Lorauta joukkoon vielä tilkkanen balsamietikkaa. Hauduta miedolla lämmöllä.
Nosta ankankoivet purkista. Poista ylimääräinen rasva ja nahka. Irrota liha reiluina paloina luista ja lisää liha kuumenemaan pataan. Liha on täysin kypsää, joten varsinaista kypsennystä ei enää tarvita. Hauduta hetkinen ja tarjoa pata keitetyn basmatiriisin ja muhevan Chiaramonten kera.