Arvio
Espanjalaisessa, Prioratin alueen punaviinissä on makean mehevä, tummasävytteinen tuoksu. Siinä on luumua, viikunaa ja taatelia. Melko runsas maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siinä on lisäksi kypsää marjaisuutta ja hentoa yrttisyyttä. Viinin suutuntuma on miellyttävän mehukas. Kokonaisuus ryhdittyy eloisan hapokkuuden ja pehmeiden tanniinien ansiosta. Viini jättää pitkään maistuvan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.
Possu loikoilee mukavasti kermaisella juurespedillä
Viinin seuraksi suosittelen valmistamaan grillattua possua ja sille täyteläisen mehevää juureslisuketta.
Kuori ja kuutioi tai halutessasi suikaloi palsternakkaa, juuriselleriä, porkkanaa ja sipulia. Kuumenna kattilassa tai padassa öljyä ja kuullota kasviksia, kunnes ne aavistuksen alkavat pehmenemään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lorauta kattilaan hieman valkoviiniä ja kasvislientä. Anna kiehahtaa. Lisää tämän jälkeen puolet ja puolet kahvi- ja kuohukermaa. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat medium-kypsiä ja kerma keittynyt kasaan.
Esikäsittele possun sisäfilee poistamalla siitä mahdolliset kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota lihaan pintaväri kuumassa grillissä ja kypsennä loppuun epäsuorassa lämmössä. Vältä kypsentämästä possua liikaa.
Anna lihan vetäytyä kypsentämisen jälkeen 10-15 minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa tämän jälkeen liha mieluisen kokoisiksi viipaileiksi.
Viimeistele valmistamasi juureslisäke runsaalla määrällä hienonnettua lehtipersiljaa ja timjamia. Nostele mehevää juureslisuketta lautaselle, asettele päälle possunfileeviipaleita ja viimeistele koko komeus raastamalla annokselle hieman parmesanjuustoa.
Korkkaa espanjalainen Nona Petit ja nauti!