Arvio
Tämän viikon punaisessa viinivinkissäni on avoin, kehittynyt, makean mausteinen, paahteinen ja kuivattuja hedelmiäkin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Keskitäyteläinen maku on sekin kehittynyt, mutta silti tasainen ja aluksi lähes makea. Tuoksun aromien lisäksi maussa on muhevuutta, kypsää kirsikkaa ja orastavaa nahkaisuutta. Erittäin pehmeä suutuntuma ryhdittyy pehmeän tanniinisuuden ansiosta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, paahteisen ja makean kirsikkaisen, mehevän jälkivaikutelman.
Piedemonten kypsän marjaiset vivahteet täydentävät mehevän tattimuhennoksen metsäisiä aromeja
Suosittelen valmistamaan tälle maukkaalle viinille selkeämakuisia pihvejä ulko- tai sisäfileestä ja tarjoamaan ne sesongin herkun, tattimuhennoksen kera.
Aloita nostamalla pihveiksi leikattu liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja maustamalla ne suolalla ja pippurilla.
Puhdista tatit ja leikkaa ne mieleisesi kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna padassa öljyä ja kuullota siinä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää pannulle myös tuoretta timjamia. Nosta joukkoon tattikuutiot ja jatka kuullottamista. Mausta suolalla. Ripottele pintaan hieman vehnäjauhoa ja kuullota vielä hetken. Lorauttele vähitellen joukkoon kuumennettua punaisen maidon ja kuohukerman sekoitusta koko ajan sekoittaen. Voit halutessasi lorauttaa sekaan myös tilkkasen kanalientä. Hauduttele muhennosta noin 10 – 15 minuuttia.
Rouhaise joukkoon mustapippuria, tarkista maku ja viimeistele muhennos runsaalla määrällä hienonnettua lehtipersiljaa.
Kuumenna paistinpannussa öljyä ja lisää pannulle tuoretta rosmariinia ja valkosipulia. Nosta pihvit kuumalle pannulle ja paista ne rauhallisesti lihoja liikuttamatta. Kun käännät pihvit pannulla, lisää reiluja nokareita voita ja lusikoi pannulle syntyvää voivaahtoa paistuvien pihvien päälle. Anna pihvien vetäytyä folion sisässä ennen tarjoamista.
Lusikoi lautaselle mehevää tattimuhennosta ja asettele pihvi viereen. Voit tarjota tämän herkun kanssa mieleistäsi peruna- tai juureslisuketta.
Maukkaita hetkiä pihvien ja tattiherkun seurassa.