Arvio
Uuden vuoden ensimmäiseksi viinivinkiksi valitussa ranskalaisessa valkoviinissä on kypsän hedelmäinen, omenainen ja mineraalinen, hennon yrttinenkin tuoksu. Tuoksua seuraava kuiva maku on sekin varsin hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on kukkaisuutta ja päärynää. Terhakka sitrusmainen hapokkuus tuo suutuntumaan ryhdikkyyttä. Kokonaisuus jättää veden kielelle nostattavan, puhdaspiirteisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi ilmeikästä jättikatkarapupastaa
Raikkaan rapsakka Alsacen viini kaipaa seurakseen selkeämakuista ruokaa, jossa voi hyvinkin olla reilua aromikkuutta. Kokeile valmistaa viinin seuraksi vaikkapa runsasta jättikatkarapupastaa, johon haet ilmeikkyyttä aromikkaasta kylmäsavuporosta.
Suikaloi kylmäsavuporonpaistiviipaleita. Nosta ne kattilaan ja lisää kuohukermaa. Kiehuta kasaan, kunnes kerma hieman sakenee.
Esikeitä vihreää tagliatelle-pastaa suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja valuta hyvin.
Kuullota kattilassa hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää joukkoon kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä ja rouhi mukaan mustapippuria. Lorauta päälle hieman valkoviiniä.
Nostele sekaan pasta ja kaada päälle kylmäsavuporolla höystetty kerma. Sekoita ja tarkista maku.
Nauti aromikkaan alsacelaisen kanssa.