viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kyrö Distillery Company
Matkat

Ota suunnaksi kesäinen Pohjanmaa ja Kyrö Distillery Company

13.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Matti Kovanen

Isossakyrössä sijaitseva Kyrö Distillery Company on nostanut Pohjanmaan maailmankartalle Napue-ginillään ja rukiisilla mauillaan. Ginin ja viskin lisäksi tislaamo on loistava kesäkohde.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Matkailija ei voi eksyä, sillä raiteita on vain yksi: juna vie sitä pitkin joko Vaasaan tai Helsinkiin. Kyrö Distilleryn viski- ja ginitislaamolle pääsee Tervajoen juna-asemalta kätevästi taksilla.

Viski- ja ginitislaamo on tunnettu vuonna 2015 maailman parhaaksi valitusta Napue-ginistään. Lisäksi Kyrö Distillery käyttää pelkästään ruista tiettävästi ainoana tislaamona maailmassa. Muutaman minuutin mittaisella automatkalla kuski ehtii kertoa parhaista paikallisista nähtävyyksistä ja tarinoida Napuen taistelusta ja Leväluhdan vesikalmistosta.

Kyrö Distillery Companyn vierailukeskus on avoinna ryhmille ympäri vuoden, lauantaisin ja kesäkaudella paikka on auki kaikille. Reilun tunnin mittaisella tislaamokierroksella tutustutaan tuotantotiloihin ja nähdään, kuinka ginin ja viskin valmistus tapahtuu. Vierailukeskuksessa järjestetään myös tasting-tilaisuuksia, joiden aikana maistetaan palkittuja ruisjuomia ja kuullaan niiden maailmanvalloituksesta.

Tislaamopäivä kannattaa päättää ruokailuun vierailukeskuksen mainiossa ravintolassa, joka tarjoilee autenttisia pohjalaisia makuja lähialueilta. Esimerkiksi tomaatit tulevat Närpiöstä, palsternakat, porkkanat ja tyrnit Ylistarosta ja sienet Isostakyröstä. Ravintolan baarimestarit loihtivat Kyrö Distillery Companyn tuotteista erinomaisia cocktaileja. Tilaa aperitiiviksi esimerkiksi klassikoksi muodostunut Napue G&T.

visit.kyrodistillery.fi

 

Lue lisää

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Testissä tonic-vedet – mikä on paras tonic-vesi?

05.10.2022 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Kotimaanmatkailua pohjoisessa – ruskamatka Lappiin!

01.09.2022 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä