Aurinkoa ja keveitä kuplia
Auringon noustessa horisontin ylle on aika avata pullo palkittua luomukuohuviiniä. Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut -kuohuviini on voittanut vuosien aikana sekä kultaa että hopeaa Viinilehden Vuoden kuohuviini -kilpailussa. Kilpailujen lisäksi kuohuva on valloittanut suomalaisten sydämet, ja siitä onkin tullut yksi Suomen suosituimmista kuohuviineistä.
Luxemburgilaisen luomukuohuvan tyylikkäät kuplat ovat ehdoton valinta kevään ja kesän kynnykselle. Nappaa pullo mukaasi piknikille, vapun viettoon tai järjestä kevätjuhlat ystävillesi – nyt on juhlan aika!
Raikkautta mätipastasta
Yhdistä pirskahtelevat luomukuplat raikkaaseen mädillä, sitruunalla ja valkoviinillä viimeisteltyyn pastaan ja nauti kevään ja kesän saapumisesta. Kevään parhaat kuplabileet syntyvät herkullisen pastan ja tyylikkään kuohuvan yhdistelmästä.
Tiesitkö? Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut on vegaaninen luomuviini, jonka pakkaus on myös ympäristövastuullinen. Enää ei tarvitse tinkiä mausta, laadusta tai eettisyydestä, vaan saat kaikki samassa pullossa.
Mätipasta
4 annosta, valmistusaika 30 minuuttia
Ainekset:
300 g pastaa (simpukka)
1 valkosipulinkynsi
2 kevätsipulia
2 rkl voita
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1/4–1/2 tl chilirouhetta
3 dl kuohukermaa
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2–3 tl hummeri- tai kalafondia
rouhittua mustapippuria
suolaa
sitruunamehua
200 g mätiä
Pinnalle:
silputtua tilliä ja kevätsipulia
mustapippuria
1. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja hienonna valko- ja kevätsipuli.
3. Sulata voi laakeassa paistokasarissa. Kiehauta sipulit voissa. Lisää sitruunan kuoriraaste ja chilirouhe, kiehauta.
4. Kaada kasariin kerma, viini ja fondi. Keitä seosta kokoon jonkin verran.
5. Mausta kastike mustapippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Lisää noin 2/3 mädistä kastikkeeseen.
6. Kääntele valutettu pasta kastikkeen joukkoon.
7. Annostele pasta kuumennetuille lautasille. Viimeistele mädillä, tillillä ja kevätsipulilla. Pyöräytä pinnalle vielä mustapippuria.