Ei kesää ilman grillausta! 6 x grilliviini

Kesä, kärpäset ja grillaus. Valitse grilliviini ruoan mukaan ja nappaa kesän viinivinkit talteen.

23.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

6 x grilliviini
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Kesällä grillit kuumenevat ja niissä valmistuvat lihat, kalat ja kasvikset, jopa hedelmät. Grillattujen ruokien makua leimaa usein mausteisuus ja savuisuus. Etenkin savuisuus tuo ruokiin myös hentoa karvauden makua. Ruoan karvaudella on taipumus korostaa viinistä aistittavaa karvautta.

Grilliruokien kyytipojaksi kannattaa siis valita selkeämakuisia, konstailemattoman hedelmäisiä, runsaita ja pehmeitä punaviinejä. Valkoviineistä tiivisrakenteiset, aromaattiset, kuivat tai puolikuivat, reilun hedelmäiset valkoviinit toimivat parhaiten. Myös lempeän leveät kuohuviinit ovat grilliruoan kumppaneita.

Kesän parhaat grilliviinit

Lue myös

portviinit

6 x herkullinen portviini

Portviinit rakastavat suklaisia jälkiruokia ja suolaisia juustoja. Valitsimme kuusi herkkupalaa lämmittämään syksyä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.