Kun Maija Männistö kiinnostui viineistä muutama vuosi sitten, ei sopivaa ja sopivan helposti lähestyttävää viinisisältöä löytynyt kovin helposti, ainakaan suomeksi.
”Ajattelin, että sitä pitää sitten varmaan alkaa itse tuottamaan ja alkaa ääneen ihmettelemään näitä viinijuttuja”, Maija kertoo.
Vuoden 2017 lopussa syntyi Viinitollo. Viinitollo aloitti elonsa Instagram-palvelussa, sitten sähköposteihin kilahti Viinitollon uutiskirjeet ja maaliskuussa 2021 ilmestyi myös Viinitollon käsikirja.
”Kukaan ei aikaisemmin kutsunut mua Viinitolloksi mutta nyt kutsuu kaikki (naurua). Minähän se Viinitollo olen, mutta mielestäni jokainen saa olla oman elämänsä viinitollo. Viinitollossa on mukana pientä aatteenomaisuutta, joka näkyy rentona lähestymistapana viineihin. Sitä saa kyllä kaikki ihan vapaasti ottaa omakseen” Maija kertoo hymyssä suin.
Kolmessa ja puolessa vuodessa Maijalle on kerääntynyt paljon osaamista, kokemusta ja oivalluksia viinistä.
”Yksi tärkeimmistä oivalluksistani on, että en tilaa ravintolassa juuri koskaan kahta kertaa samaa ruoka-annosta, ja sovellan sitä myös viineihin. Makuja on niin paljon, niin miksi jäädä siihen yhteen”, Maija pohtii.
Maija saa someseuraajiltaan myös kysymyksiä ja yllättäen useimmin toistuva kysymys liittyy viinin säilyvyyteen avaamisen jälkeen.
”Heille vastaan, ettei viini ole jauhelihapaketti, joka pilaantuu nopeasti. Jos viini sopii suuhusi, niin juo se pois.”
Entä mitä Viinitollo juo ja himoitsee nyt?
”Joko pinkkejä ja kuplivia viinejä, tai jotain punaisia, marjaisia pinot noireja. Olen tällainen vuodenaikojen mukaan juoja. Kevätauringon myötä tekee mieli viilennettyä kepeämpää punkkua tai kuplajuomia, jotka maistuvat kyllä ympäri vuoden.”
Maija Männistö: Viinitollon käsikirja, Tuumakustannus
Osta Viinitollon käsikirja omaksi tästä.
Instagram: @viinitollo