viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kampasimpukka-salaattikupit ja Leyda Riesling: Kesän paras kampasimpukkaresepti
Kaupallinen yhteistyö

Kesän raikkain riesling ja kampasimpukka-salaattikupit

Kaupallinen yhteistyö

16.06.2020 Viinilehden toimitus

Kesä, aurinko, lämpö ja linnunlaulu. Lasissa kylmää, raikasta rieslingiä. Tarjottavana rapsakoita salaattikuppeja kampasimpukalla ja rakuunakreemillä. Ahh! Jatkuisipa kesä ikuisesti.

Kesäisen keveät kampasimpukka-salaattikupit ovat oiva valinta parvekelounaalle, puistopiknikille tai pitkälle illalliselle alkupalaksi. Voit kasata kupit valmiiksi tarjolle, tai antaa kaikkien koota herkulliset raaka-aineet salaatinlehdille itse. Kaada lasiin chileläistä puhdaspiirteistä ja omenaista Leyda Rieslingiä. Kippis kesälle!

Leyda Reserva Riesling 2019

Leyda Reserva Riesling

Alkon tuotesivu >>

Kampasimpukka-salaattikupit

Ainekset:

200 g kampasimpukkaa (liha)1/2 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
tilkka sitruunan mehua
suolaa
1 sydänsalaatti

*

Rakuunakreemi:

reilu ½ dl tuoretta rakuunaa
1/2 dl öljyä
1 dl täysmajoneesia (esim. Hellmans)
suolaa
mustapippuria

*

Pikkelöity fenkoli:

1 fenkoli
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä

*

Koristeluun:

pelargonian terälehtiä

Valmistusohje:

1. Aloita valmistamalla pikkelöity fenkoli. Sekoita etikka, sokeri ja vesi huolellisesti. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä ja sekoita liemeen. Laita fenkoli liemineen minigrip-pussiin, sulje tiiviisti. Anna maustua vähintään tunti huoneenlämmössä tai viileässä seuraavaan päivään.
2. Hienonna kampasimpukan liha pieneksi. Lisää sekaan paahdetut seesaminsiemenet, tilkka sitruunamehua ja suolaa. Anna maustua viileässä 20 minuuttia.
3. Valmista rakuunakreemi. Soseuta rakuuna ja öljy tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita yrttiöljy majoneesiin ja mausta suolalla sekä pippurilla.
4. Irrota sydänsalaatista lehdet, huuhtele ja kuivaa ne.
5. Täytä lehtikupit tartarilla, lisää nokare rakuunakreemiä ja pikkelöityä fenkolia. Koristele pelargonian terälehdillä.
6. Kaada lasiin raikas Leyda Riesling ja nauti!

Lue lisää Leydan viinitalosta ja viineistä:

Viña Leyda – Huippuviinejä Tyynen valtameren rannalta

Testaa myös kesän muut Leyda-suosikit:

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc

Leyda Las Brisas Pinot Noir

Leyda Las Brisas Pinot Noir

 

Lue lisää

5 x ihana riesling – valitse valkkari tai rosee, kuplilla tai ilman!

23.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Juhlista rieslingiä! 5 x riesling-kuohuviini

13.03.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä