Kaupallinen yhteistyö

Juhannuksen rapsakka riesling ja raparperi-lohileivät

Kaupallinen yhteistyö

18.06.2020 Viinilehden toimitus

Juhannus, aurinko, lämpö ja linnunlaulu. Lasissa kylmää, raikasta rieslingiä. Juhannuspöytää koristavat raparperi-lohileivät. Ahh! Jatkuisipa kesä ikuisesti.

Kesäiset raparperi-lohileivät ovat juhannuksen tähtitarjottavia.  Kaada lasiin chileläistä puhdaspiirteistä ja omenaista Leyda Reserva Rieslingiä. Kippis kesälle!

Leyda Reserva Riesling 2019

Leyda Reserva Riesling

Alkon tuotesivu >>

Raparperi-lohileivät

Ainekset

4 ANNOSTA, 30 MIN

4 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
400 g lohifileetä
1 tl suolaa
mustapippuria
*
Raparperit:
2-3 ohutta raparperin vartta
2 tl inkivääriä raastettuna
2 tl limen kuorta raastettuna
1 rkl fariinisokeria
1 rkl öljyä
1 rkl voita
1 rkl limemehua
ripaus suolaa
*
Lisäksi:
1 dl ranskankermaa
korianteria tai basilikaa

Valmistusohje:

1. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa varret viiden sentin paloiksi.
2. Pane raparperipalat, inkivääriraaste, limen kuori, sokeri, öljy ja voi pannulle. Kuumenna    sekoitellen, kunnes raparperi pehmenee, mutta ei hajoa. Puserra mausteeksi limen mehua ja mausta raparperit ripauksella suolaa.
3. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista lohi juuri ja juuri kypsäksi.
4. Paahda leipäviipaleet.
5. Nosta lohipalat leiville. Lisää päälle raparperit ja lusikallinen ranskankermaa. Silppua pinnalle basilikaa tai korianteria.
6. Kaada lasiin raikas Leyda Riesling ja nauti!

Lue lisää Leydan viinitalosta ja viineistä:

Viña Leyda – Huippuviinejä Tyynen valtameren rannalta

Testaa myös kesän muut Leyda-suosikit:

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc

Leyda Las Brisas Pinot Noir

Leyda Las Brisas Pinot Noir

 

Lue lisää

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus

Kesän suosikkioluet ja mielenkiintoisimmat uutuudet

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Laura Riihelä

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Petra Kujanpää – rieslingiä ja natuviinejä Moselista

16.06.2021 Viinilehden toimitus